Näyttelyt ja tapahtumat

Akvarellille siivet

28.3.

10.4.2022
Akvarellillä on paljon sanottavaa taidekentällä. Vuosi sitten Akvart Galleriassa oli  ’Mahdollisuuksien akvarelli’ -niminen näyttely, josta saimme virikkeen jatkaa akvarellitutkimustamme.

Miksi tällainen näyttely?

Akvarellillä on paljon sanottavaa taidekentällä. Vuosi sitten Akvart Galleriassa oli  ’Mahdollisuuksien akvarelli’ -niminen näyttely, josta saimme virikkeen jatkaa akvarellitutkimustamme. Onko vielä jotain esille nostettavaa? Onko joku maalari ehtinyt kehitellä jotakin uutta metodia?

Viimeksi aktiivinen näyttely-yleisö kaipasi enemmän akvarellikollaaseja, jotka nyt ovatkin saaneet lisää tilaa. Kyselimme näyttelyvierailta, mitä kaikkea akvarelli on ja voisi heidän mielestään olla. Jotkut esittivät kysymyksen, miten noilla alakoululaisten tunkkaisilla askartelunapeilla jaksaa maalata? Eihän se voi edes olla taidetta!  

Syntyi hyvää keskustelua.

Siis – onko olemassa aitoa akvarellia? Emme osaa vastata tuohon kryptiseen kysymykseen tyhjentävästi, joten päätimme jatkaa esittelyämme. Sitä, millaiseen akrobatiaan akvarelli nykyisin yltää sisällöllisesti ja teknisesti sekä miten tekniikalla voi tukea sisällön sanomaa. Halusimme  myös näyttää, miten yksittäisen taiteilijan innostuksesta voi syntyä jopa lukuisia seuraajia ympäri maailmaa saava uusi tie (esim. ruotsalainen Lars Lerin).

Näyttelyvieras voi itse valita mieleisensä ’aidon akvarellin’, emme halua rajoituksia vaan siivet, joilla lentää vapauteen!

Monien joukosta  olemme valinneet teille 14 taiteilijaa, jotka ovat hioneet ’toisenlaisia’, itse kehittämiään tekniikoita huippuunsa. Esittelemme myös lumppupaperin mahdollisuuksia muuttua akvarelli-reliefiksi tai jopa -veistokseksi.

Hyvä sanoma leviää. Tutkimme ja koulutamme itse akvarellin laajalla saralla. Taiteilijamme opettavat keksintöjään omilla kursseillaan eikä sitä muualla näin syvällisesti opetetakaan.  

Olemme myös verkostoituneet maailmanlaajuisesti akvarellistien yhteiseksi keskustelu- ja tiedonjako-foorumeiksi (IWS, ECWS, Fabriano, Pietari jne).

Ekologinen elementti on luovasti läsnä revityissä kollaaseissa, kun vanhat, epäonnistuneet teokset on otettu uusiokäyttöön. Ei tarvitse heittää roskiin kallista akvarellipaperia! 

Akvarelli on monikäyttöinen tekniikka. Maalata voi vaikkapa alumiinilevylle, puhumattakaan monista monotypia-mahdollisuuksista. Ynnä muusta.

Kaiken tämän näette ’Akvarellille siivet’- näyttelyssä 28.3. – 10.4.2022.

Tervetuloa tutkimaan ja ihastumaan!

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaista tietoa AKVARTin näyttelyistä ja toiminnasta.