26.4.2023 18.00 — 20.00

AKVART Klubi: 26.4. 2023 klo 18-20  Taiteilija Sirkku Ala-Harja esittelee työskentelytapojaan

Kuvataiteilija Sirkku Ala-Harjan demo-illan aiheena ovat linnut. Alla prima- tekniikalla maalatut linnut pohjautuvat monisivellintekniikkaan, jossa yhdessä siveltimenvedossa on useita eri värejä samanaikaisesti. Siveltimenvedot ja käden liike määrittävät tuloksen, jossa pyrkimys on keveään ja spontaanin ja silti hallittuun vaikutelmaan. Paperilla on iso merkitys, sen imevyydellä ja kosteudella voi säädellä syntyvää maalauksen jälkeä.

Mikäli ehdimme, demonstroin samalla tekniikalla myös puoliabstraktin puun, rungon ja lehvästön.

Sirkku Ala-Harja on kuvataiteilija ja purjehtija, joka on erikoistunut liikkeen taltioimiseen kuvassa värikerrosten sekä sivellintekniikan kautta. Ala-Harjan runolliset maalaukset hehkuvat ja sykkivät värien moninaisessa kirjossa. Maalaukset ovat kuin kuvallisia runoja, tunnelmia veden alta tai hetkellisiä muistumia historian kerroksista. Sirkku Ala-Harja on myös kiinalaisen ja japanilaisen tussimaalaustekniikoiden ekspertti.

Omassa taiteessaan Ala-Harja käyttää useita eri välineitä ja materiaaleja.

Harakan saarella olevalla työhuoneella on Sirkku Ala- Harjan taiteeseen merkittävä vaikutus. Ennen taideopintoja Aallossa ja Kuvalla Ala-Harja opiskeli Helsingin yliopistossa luonnontieteitä.

Facebook : Sirkku Katriina Ala-Harja Art

Tervetuloa AKVART Galleriaan seuraamaan demoa.

Oviraha käteisellä 12 € sisältää kahvin.

Sitovat ilmoittautumiset Anja Meri, anjariittam@gmail.com.