Näyttelyhaku

AKVART on profiloitunut akvarellitaiteen esittelyyn. Sekä akvarelliharrastajat että ammattilaiset voivat hakea näyttelyaikoja galleriasta.

Näyttelyä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella tai täyttämällä oheinen ladattava hakulomake. Hakemukseen liitetään teoskuvia ja CV.

Tiedustele tulevia näyttelyaikoja AKVARTin näyttelykoordinaattorilta:

     Leena Paasonen-de Campos
     l.paasonen@gmail.com, puh. 0400 817 941

     tai laita viesti osoitteeseen nayttelytakvart@gmail.com

Näyttelyhakulomake(PDF)

Jäsenhakemuslomake

Hakemus lähetään AKVART galleriaosuuskunnan hallitukselle sähköpostitse: galleriaakvart(at)gmail.com. Hallitus käsittelee hakemuksen seuraavassa kokouksessaan ja ilmoittaa päätöksestään hakijoille.

Galleriavuokra on edullisempi AKVART galleriaosuuskunnan jäsenille.

Riitta Lindström

Anna-Liisa Järviaho
Aulikki Nukala

Näyttelyn suunnittelu ja käytännöt

Taiteilija valitsee itse teokset ja suunnittelee näyttelyn ripustuksen. Hän on myös vastuussa näyttelyn ripustamisesta ja purkamisesta.

Taiteilija hoitaa avajaisjärjestelyt.

Taiteilija on vastuussa näyttelyn valvonnasta. Valvontaan on tarjolla apua kohtuulliseen hintaan. Taiteilija huolehtii gallerian siisteyden ylläpidosta näyttelyn aikana. Galleriassa käy siivooja kahden viikon välein.

Taiteilija hoitaa itse teosmyynnin.

Taiteilija laatii näyttelytekstin ja teosluettelon. Hän huolehtii myös kutsujen suunnittelusta ja painotuotteiden tilaamisesta.

Gallerian nimeämä kummi auttaa tarvittaessa teosten valinnassa ja näyttelyn suunnittelussa sekä ripustuksessa. Gallerian pohjapiirrokset ja seinäprojektiot löytyvät pdf-tiedostoina Näyttelytila-sivulta.

Näyttelyn ripustaminen

AKVARTissa on käytössä ripustussiimat. Maalaukset ripustetaan siimoissa kulkevien koukkujen varaan. Kun teos ripustetaan kahden siiman varaan, se asettuu seinän suuntaiseksi. Ylimääräiset pituudet piilotetaan maalauksen taakse, niitä ei saa leikata. Gallerian seiniin ei saa porata tai naulata.

Maalaukset varustetaan sellaisilla kehyksillä, joihin saa kiinnitettyä ripustussiimojen koukut. Olennaista on, että ripustus on harkittu ja yhtenäinen.

Galleriassa on tietokone, tulostin ja kopiokone. Galleriassa ei ole nettiyhteyttä.

Julisteet ja tiedotus

Näyttelyvuokraan sisältyy kaksi B2-kokoista julistetta gallerian ulko-oviin ja 100 kpl A5-kokoisia kutsukortteja. Materiaaleissa tulee käyttää AKVARTin logoa. Taiteilija huolehtii painotuotteiden tilaamisesta ja toimittamisesta galleriaan.

Painotuotteet tilataan Arkkimetodista, joka tarvittaessa myös suunnittelee ne. Mikäli Arkkimetodi suunnittelee painotuotteet taiteilijan tulee lähettää kutsukortin teoskuva(t) sekä näyttelyn tiedot (näyttelyn nimi, taiteilijan nimi, päivämäärä mistä mihin, mahdollisten avajaisten päivämäärä) Arkkimetodiin 5 viikkoa ennen näyttelyn avajaisia. Mikäli taiteilija suunnittelee itse painotuotteet tulee painolaatuiset pdf-tiedostot lähettää suoraan Arkkimetodille.

Arkkimetodi sijaitsee Espoossa ja on AKVARTin sopimuspaikkana. He lähettävät laskun suoraan osuuskunnalle.

Arkkimetodin yhteystiedot:  kopio(at)arkkimetodi.fi, p. Minttu 09 420 8901. 

AKVART galleria tiedottaa näyttelyistä medialle ja lähettää sähköiset kutsut oman postituslistansa mukaisesti. Näyttelyistä tiedotetaan gallerian sosiaalisen median kanavissa (Facebook, Instagram).

Näyttelyn pitäjä huolehtii kutsukorttien postituksesta omalla kustannuksellaan. Näyttelyä kannattaa mainostaa omissa sosiaalisen median kanavissaan.

Näyttelyn pitäjän tulee lähettää tiedoteteksti, muutama hyvälaatuinen teoskuva sekä kutsukortti viimeistään 4 viikkoa ennen näyttelyn alkua osoitteeseen galleriaakvart(at)gmail.com.

Näyttelyn aukioloajat

Näyttely tulee pitää auki gallerian normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Galleria on avoinna ti, to ja pe klo 11-17, ke klo 11-18, la ja su klo 12-16

Lisätietoja

Lisää tietoa näyttelyn järjestämisesta antaa  näyttelykoordinaattori Leena Paasonen-de Campos. l.paasonen@gmail.com. puh. 0400 817 941