29.1.2018 — 11.2.2018

Vettä ja väriä -ryhmä

Valon valta

Ryhmän Vettä ja väriä jäsenet Riitta Halttunen-Sommardahl, Ritva Juselius, Ritva Lumiaho-Pesola, Anja Meri, Kirsti Pesari, Anita Puumala, Arja Seimola ja Helga Tollander ovat työskennelleet pitkään maalaustaiteen ja akvarellin parissa. Heitä yhdistää myös Itä-Helsingin Taideseuran jäsenyys.

Vettä ja väriä viittaa akvarellin keskeisiin elementteihin. Valon valtaa -nimi sisältää kolmannen keskeisen elementin, valon, merkitykseen akvarellimaalauksessa.

Oma käsiala näkyy jokaisen tekijän töissä, mikä tekee näyttelystä moniäänisen. Lähtökohtana on halu välittää katsojalle kuvien tunnetta ja tunnelmaa – tutkimusmatka akvarelliin lähtee usein yksilöllisistä havainnoista ja niiden muokkaamisesta. Tekijät kertovat:

”Tällä hetkellä maalaan mieluiten akvarelleja, aiheena luonto, elävät mallit ihmiset ja myös vanhat rakennukset ja niiden historia kiehtoo minua.”

”Maalausten katsoja luo omat mielikuvansa. On yllättävää ja hauskaakin kuulla miten katsoja hahmottaa maalauksen, kun itse tiedän kuvauskohteen todellisuuden”.

Akvarellin todellisuus voi olla myös nonfiguratiivinen, abstrakti.