4.11.2019 — 17.11.2019

Olof Qvickström

Tilasta toiseen – från det yttre till det inre

Näyttelyn avajaiset 4.11.2019 klo 18–20

TILASTA TOISEEN – FRÅN DET YTTRE TILL DET INRE on helsinkiläisen Olof Qvickströmin (s.1956) akvarellinäyttely. Näyttely summaa taiteen kanssa jo pikkupojasta tekemisissä olleen Olof Qvickströmin maalauksia aina 1970-luvulta tähän päivään. Esillä on myös televisiolle akvarellitekniikalla tehtyjä animaatiotaustoja. Kimmokkeena näyttelylle toimii aikoinaan Taideteollisessa korkeakoulussa opiskelleen Qvickström siirtyminen eläkkeelle joulukuun alussa.

Pitkän uran Yleisradiossa mm. ohjaajana, tuottajana ja esimiehenä toiminut Qvickström kertoo: ”Siirryn eläkkeelle joulukuun 1. päivä ja ryhdyn päätoimiseksi akvarellimaalariksi. Siirryn aikajanalla tilasta toiseen ja katselen maailmaa hieman toisenlaisin silmin. ”Från det yttre till det inre” suodattuu todennäköisesti hyvin toisella tavalla.”

TILASTA TOISEEN – FRÅN DET YTTRE TILL DET INRE -näyttely on avoinna Galleria AKVERTissa 4.11.–17.11.2019 gallerian aukioloaikojen mukaan. Taitelija on itse paikan päällä päivittäin ja on kertonut maalaavansa galleriassa uutta taidetta. Viimeksi mm. Helsingin Taiteiden yössä omaa maalausklinikkaa vetänyt Qvickström esittelee käyttämiään tekniikoita mielellään oman maalaamisensa ohessa.

Olof Qvickström on maalannut aktiivisesti koko 2010-luvun ja ollut teoksineen mukana useissa kotimaisissa näyttelyissä sekä syksyllä 2019 myös European Confederation of Watercolour Societies -näyttelyssä Viron Haapsalussa. Oman maalaamisensa lisäksi Qvickström on toiminut Yleisradion henkilöyhdistyksen taidekerhon puheenjohtajana vuodesta 2015.