22.12.2020 — 2.1.2021

Markku J. Rantala, Taru Tomperi

Terve uusi vuosi!

Taidemaalari Taru Tomperi ja taidekeräilijä Juha Kuronen päättivät toteuttaa yhteistyössä ”Terve uusi vuosi!” akvarellitaiteen yhteisnäyttelyn, johon Taru tuo omia töitään ja Juha asettaa esille taidemaalari Markku Rantalan teoksia. Viereisessä Ars Sanan Studiogalleriassa on samaan aikaan näytillä myös Markku Rantalan öljyväriteoksia.

Vuodenvaihteessa pidettävä ”Terve uusi vuosi!” -taidenäyttely antaa ihmisille iloa ja toivoa uuteen terveempään vuoteen 2021 ja päättää samalla maailmaa kaltoin kohdelleen pandemiavuoden 2020.

Taru Tomperi maalaa nykyisin enimmäkseen akvarelleja. Tekotavan yllätyksellisyys ja sen monet tekniset mahdollisuudet ovat vieneet hänet mukanaan. Märän värin arvaamaton leviäminen märällä paperilla ei lakkaa ihastuttamasta häntä. Kerroksittain maalattujen väripintojen kuultavuus, peittävän ja kuultavan värin kontrasti antavat maalaukselle syvyyttä. Taru onkin todennut, että ”Maalaaminen on minulle matka ja seikkailua tuntemattomalla seudulla, jossa aukeaa loputtomasti uusia polkuja. Tai se on harhailua suuressa oudossa talossa, josta löytyy aina vain uusia ovia. Voin päättää minne menen ja minkä oven avaan. Voin kääntyä takaisin ja lähteä uuteen suuntaan. Mahdollisuuksia on loputtomasti.”

Taru Tomperi on opiskellut kuvataideopettajaksi ja toiminut pitkään kuvataiteen lehtorina. Työuransa aikana hän opiskeli myös Helsingin Yliopistossa ja Taideteollisessa Korkeakoulussa. Jätettyään opetustyön hänellä on ollut enemmän aikaa keskittyä maalaamiseen ja kouluttautua lisää. Tomperin töitä on ollut esillä useissa eri näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.

Markku Rantalan (k. 2007) tuotanto on öljyvärimaalauksia ja akvarelleja. Hänen teoksensa ovat abstrakteja, usein symmetrisiä ja elementtejä toistavia. Rantala halusi pysäyttää ihmisen maalauksillaan, tarjota ihmiselle paikan ajatella, selkeän, eheän paikan, ilman päällekäyvästi jankuttavia ajattelun määrittäjiä. Tuo maalauksella pysäyttäminen on tosin mahdollista vain silloin kun ihmisellä itsellään on pysähtymiseen aikaa ja tilaa – ja vähän tahtoa. Rantala toivoi yksinkertaisesti, että maalaukset antaisivat ihmisille, jotakin muutakin kuin tämä tilanne tässä maailmassa nyt. Että ne rauhoittaisivat. Että voisi olla hetken aikaa jonkin värin kanssa.

Markku Rantala toimi mm. Taideteollisessa Korkeakoulussa opettajana ja hänen töitään on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Rantalan teoksia löytyy mm. Suomen valtion, Nykytaiteen Museo Kiasman ja Helsingin Kaupunginmuseon kokoelmista.

Näyttelyn järjestäjät taidemaalari Taru Tomperi ja taidekeräilijä Juha Kuronen ovat tavattavissa AKVART Galleriassa näyttelyn avauspäivänä, tiistaina 22.12. klo 11-17.

Näyttelyllä on poikkeukselliset aukioloajat:

Ti 22.12 klo 11-17

Ke 23.12 klo 11-18

Ti 29.12 klo 11-17

Ke 30.12 klo 11-18

La 02.01 klo 12-16

Tervetuloa!