5.9.2022 — 18.9.2022

Ryhmänäyttely

Syysunelmia

Osuuskuntalaisten vuosinäyttely

Syksyiseen, värikylläiseen näyttelyyn osallistuvat Elina Dahlqvist, Leena Frestadius-Huotari, Merja Halminen, Pirjo Hassinen, Johanna Johnsson, Annele Kare, Anna-Riitta Koivisto, Virpi Koskela, Riitta Kärkkäinen, Kirsi-Marja Myöhänen, Kirsti Nyberg, Leena Paasonen-de Campos, Leena Palonen, Maija Pietilä, Sinikka Pietilä, Eija Seppänen, Mau Salmi, Pirkko Siivonen-Takku, Liisa Sivén, Hanna Veräjänkorva, Päivi Virtanen ja Vuokko Yllö. Näyttelyn on juryttänyt Tuikku Tenhovuori.

Syysunelmia on tavallaan jatkoa edelliselle Arvon leidit -näyttelylle, sillä mukana on pelkästäännaistaiteilijoiden töitä. Näyttelyn koonnut Tuikku Tenhovuori on ollut töitä valitessaan melko ankara, sillä yhdeltä taiteilijalta on varsin vähän töitä, ehkä vain yksi. Valinta on kuitenkin
paikallaan silloin, kun taiteilijoita ja samoin tyylejä on runsaasti. Vanhoja tuttuja, aiemminkin Akvartissa näyttelyitä pitäneitä taiteilijoita on useita, Pirkko Siivonen-Takku, Kirsi-Marja Myöhänen, Sinikka Pietilä jne. Ilahduttavasti mukana on myös uusia, ainakin itselleni tuntemattomia taitureita. Erityisesti Merja Halminen ja Johanna Johnsson herättivät kiinnostusta.

Näyttelyn kokonaiskuva on värikylläinen, syksyyn ja sadonkorjuuseen vahvasti viittaava kokonaisuus. Auringonkukka on hyvin suosittu aihe, Vincent Van Goghista alkaen, ja edelleen se saa taiteilijat innostumaan, kukassa tai kuihtuneena.