5.12.2023 — 17.12.2023

RAUHAA PÄÄLLE MAAN

Uudet taiteilijanalut esittäytyvät – Lasten tekemää taidetta Akvart galleriassa.

Esittelemme joulukuussa laajan kattauksen lasten tekemää taidetta. Näyttelyssä on runsaasti 3–15-vuotiaiden lasten ja nuorten tekemiä akvarelleja eli vesivärimaalauksia. 

Gallerian pitkäaikaisena haaveena on ollut tuoda esille lasten tekemää taidetta oikean gallerian tiloissa. Tämä haave toteutetaan joulukuussa. Gallerian seinille ripustettuina maalaukset alkavat elää omaa elämäänsä ja saavat lisää ulottuvuuksia lasten ja galleriavieraiden mielissä.

Omakohtainen taiteen tekeminen ja näkeminen on tärkeää lapsille. Se avartaa ajattelua ja antaa mielikuvitukselle uusia ulottuvuuksia toimia. Lapsi oppii katsomaan, kokemaan ja ihailemaan muidenkin tekemää taidetta. Taidekasvatuksen peruspäämäärät toteutuvat luoden tekemisen ja osaamisen iloa.

Mitä tapahtuu, kun keltainen kohtaa sinisen – ja minkälaisen sinisen? Entä alkaako punainen häiriköidä ja sekoittaa värit, vai löytyykö sopusointu? Lapsia kiehtovat tarinat värien ympärillä. Niiden kiemuraisia polkuja seuratessa oppii samalla materiaaleista. Mitä vekkuli ja välillä konstikaskin vesi saa aikaan ja mitä paperissa tapahtuu, kun värit kuivuvat. Akvarellin maalaaminen on seikkailu niin lapselle kuin aikuisellekin. 

Näyttelyyn liittyen lapsilla oli syksyn aikana mahdollisuus osallistua ohjatulle maalauskurssille, jonka vetäjänä oli kokenut taidepedagogi ja taidemaalari Maikki Haapala. Viikonloppukursseilla on myös maalattu teoksia tätä näyttelyä varten, jokainen lapsi omalla luovalla tavallaan.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat syystäkin ylpeitä omasta onnistumisestaan, ja on suuri ilo saada esitellä heidän teoksiaan Akvart gallerian seinillä oikealle galleriayleisölle. 

Avajaiset tiistaina 5.12.2023 klo 17-19. Näyttely on tuolloin avoinna myös päivällä klo 11-17.

Tervetuloa.

Akvart hallitus