28.9.2020 — 11.10.2020

Anna-Liisa Järviaho, Raila Vilpas, Riikka Pynnönen, Ulla Hirvonen-Kiviharju

Pihalla

Akvarellien maalaaminen, samoin kuin veistosten tekeminen, ovat mukaansa tempaavia ja vaativia lajeja, joten taiteilijalle ”pihalla olo” on sinänsä tuttu tunne sanatarkasti – toisaalta nyt korona-aikana, AKVART gallerian työt kertovat, miltä näyttää kun mielikin on ”ihan pihalla”. Tärkeä inspiraation lähde kaikille tämän näyttelyn taiteilijoille on monin tavoin luonto.

Akvarellimaalausta pitkään yhdessä harrastaneet Anna-Liisa Järviaho, Riikka Pynnönen ja Raila Vilpas esittävät maalauksillaan sekä sisäistä että ulkoista todellisuutta monipuolisesti ja värikylläisesti. Maalaukset projisoivat tekijöidensä itsetutkistelua, elämänmuutoksia ja epävarmuuksia.

Ulla Hirvonen-Kiviharjun veistokset kuvaavat koskettavasti pienten lasten maailmaa.

Näyttelyä täydentävät lisäksi Riikka Pynnösen hiilipiirrokset, joilla hän kertoo, miltä tuntuu sairauden aiheuttaman ruumiillisen muutoksen läpikäyminen. Taiteilijoista osa on vuosien varrella tutustunut toisiinsa sekä taideterapeutteina että mm. Espoon Omniassa, jonka taideopettajat ovat antaneet heille kehittävää palautetta. Yksi pitkäaikainen opettaja on Seija Jouhki – joka oli myös ohjaamassa ja valvomassa tämän näyttelyn ripustusta.