31.5.2021 — 13.6.2021

Ryhmänäyttely

Mennään metsään

Eeva Sajaniemi-Orpana: 'Koivu ja minä'

Viimeisen puolentoista vuoden aikana suhteemme luontoon on entisestään tiivistynyt. Metsästä on saatu kuntoa, mielenrauhaa ja iloa.

Suomalaisten suhde metsään on aina ollut tiivis. Metsä on antanut meille taloudellista hyvinvointia mutta vaikeina aikoina myös suojaa ja turvaa. 

Tietoisuus metsästä on solmiutunut suomalaisen sielun rakenteeseen sen olennaisena osana. Tämä sidos näkyy myös AKVART gallerian uudessa näyttelyssä Mennään metsään (1.6.-13.6.2021).

Maikki Haapalan, Guy Hellströmin, Hanna Järven, Anna-Liisa Järviahon, Outi Korven, Ann-Mari Lindqvistin, Riitta Lindströmin, Sirkka Mokon, Tuula Palmunen-Saaren, Sinikka Pietilän, Heidi Pihlatien, Camilla Ramstedtin, Tuula Revellin, Sari Rockasin, Eeva Sajaniemi-Orpanan, Tove Sandellin, Liisa Sivenin ja Toivo Tupinin teokset antavat suomalaisesta metsästä uskomattoman moni-ilmeisen kuvan.

Onko metsä paksurunkoisten mäntyjen komeaa uhoa vaiko utuisella suolla huojuva hentojen, harvojen kuusten hiljaisuutta? 

Onko metsä talven auringossa kasvava valkorunkoinen koivikko vai koivikko keväällä juuri ennen lehtien puhkeamista vai kenties tuuhean lehvistön lävitse kuultava sininen taivas? Metsä on tarinoita ja uskomuksia, mutta myös lintujen koti.

Mennään metsään -näyttely on katsojalle oivallinen tilaisuus päivittää omaa metsäsuhdettaan.