20.4.2021 — 2.5.2021

Benita Suomen oppilaat

Katse horisonttiin

AKVARTin ryhmänäyttely KATSE HORISONTTIIN luotsaa ajatuksiamme eteenpäin kohti toivottavasti valoisampia aikoja. Näyttelyssä on esillä Benita Suomen akvarellitekniikan kursseille osallistuneiden 16 taiteilijan maalauksia.

Akvarelleja voi tehdä monella tavalla. Tässä ns. ”pankkikorttitekniikassa” käytetään välineinä akvarelli-tuubivärejä ja suihkupulloa sekä siveltimen sijaan muovikorttia.

Näyttelyn taiteilijat: Marjaterttu Einiö, Guy Hellström, Helena Hernberg, Helena Ingvall, Anna-Liisa Järviaho, Anna-Mari Karhunen, Riitta Kärkkäinen, Maritta Laitinen, Riitta Lindström, Anja Meri, Sirkka Mokko, Sinikka Pietilä, Tove Sandell, Toivo Tupin, Hannele Rissanen ja Sari Rockas

Useimmat taiteilijat kastelevat akvarellipaperin – ehkä useaankin kertaan – jotta kosteus imeytyy kunnolla paperiin sisään. Eri kuivuusasteisiin ehtineelle märälle tai kuivalle paperille levitetään muovikortilla paksulti väriä ja vettä. Väriä ohennetaan paikoin vettä suihkuttamalla ja annetaan sen levitä keinuttamalla paperia eri suuntiin. Tuloksena on ainutlaatuisia akvarelleja. Maisemat ovat lähes abstrakteja, koska veden ja valon leikki antaa mielikuvitukselle tilaa.

Kurssin opettaja Benita Suomen yksityisnäyttely TÄYSIN PURJEIN (3.-12.5.2021) on AKVARTissa heti seuraavana, tervetuloa tarkastelemaan kiehtovalla tekniikalla tehtyjä akvarelleja molempiin näyttelyihin!

Kursseja järjestetään edelleen, jos haluat oppia tätä kiehtovaa tekniikkaa, ota yhteyttä: benita.suomi(at)live.fi