15.9.2020 — 27.9.2020

Ryhmänäyttely

Karanteenista kajahtaa – maalauksia koronan varjosta

Taiteilijat: Eeva Ahtinen, Pirkko Holmela, Päivi Häkkilä, Arja Keltanen-Rainio, Riitta Kärkkäinen, Lea Lakio, Tuula Luoto, Anja Meri ja Tuula Palmunen-Saari.

Mikä neuvoksi, kun yhteisen edun nimissä on otettava etäisyyttä muihin ihmisiin eikä enää voikaan itsestään selvänä asiana käydä rakkaaseen harrastukseen liittyvillä kursseilla ja maalaustapahtumissa. Myös näyttelyt olivat pannassa ja ahdistavia korona-ajatuksia pyrki mieleen tuon tuostakin.

Tämä nykyihmisille ennen kokematon tilanne pisti pohtimaan. Mutta kaikilla asioilla on kaksi puolta. Myös karanteeniajalla. Voihan ikävästä tilanteesta kuitenkin ottaa kaiken mahdollisen hyödyn irti. Nyt, jos koskaan, oli hyvä tilaisuus perehtyä kunnolla akvarellimaalauksen saloihin ja oppia rohkeasti uutta, ennen kokeilematonta. Samalla eristyksissä kuluva aika meni nopeammin ja ajatukset keskittyivät luovaan toimintaan.

Innokas ryhmä akvarellimaalareita sai opettajaksi inspiroivan ja kokeneen akvarellitaiteen mestarin Maikki Haapalan (TaM). Kurssi pidettiin ajan henkeen sopivasti etäopetuksena netissä. Mielenkiintoiset, uudenlaiset ja haastavat tehtävät palautettiin määräaikaan mennessä opettajan arvioitaviksi. Hänelläkin oli mahdollisuus perehtyä syvällisemmin kuhunkin teokseen ja antaa laajempaa palautetta kuin yleensä kursseilla. Opimme valtavasti kurssin aikana sekä omista että muiden töistä. Lisäarvoa antoi myös ryhmässä mukana olleiden kokeneiden kollegoiden kannustavat kommentit. Maalausinto ja kokeilunhalu lisääntyivät tehtävä tehtävältä.

Kyllä karanteenista nyt kajahtaa. Kurssin tuloksena syntyneitä monipuolisia akvarellimaalauksia on ripustettu AKVART galleriaan Helsingin Töölöön kaikkien ihasteltavaksi. Mukana on 10 taiteilijan töitä. Tervetuloa tutustumaan.

Galleriassa noudatetaan yleisiä koronapandemian vuoksi annettuja hygieniaohjeita. Omat hengitysmaskit ja suojakäsineet mukaan.