13.6.2022 — 19.6.2022

Ryhmänäyttely

Elämää Töölössä

AKVART Galleria on järjestänyt kaupunkimaalauskurssin ja siihen liittyvän näyttelyn Töölössä 13.-19.6.

Urbaanissa ympäristössä Töölössä on ahertanut joukko akvarellimaalareita opettajansa Tuikku Tenhovuoren johdolla.

Nyt AKVART Galleriaan on ripustettu kesäisen rento näyttely heidän maalauksistaan. 

Tervetuloa tutustumaan kurssin antiin ja erilaisiin tapoihin kuvata kaupunkinäkymiä. 

Huom! Näyttely on avoinna tavallista lyhyemmän aikaa eli 15-19.6.2022.

ELÄMÄÄ TÖÖLÖSSÄ

AKVART Galleria sijaitsee takatöölöläisen elämän keskiössä; niin rohkenen sanoa. Stadion on näköetäisyydellä galleriasta ja lyhyen kävelymatkan päässä on myös Ooppera. Kirjastoon on parin korttelin verran ja kirjastomatkalla voi pistäytyä vaikkapa Korjaamon pihalle, joka on ehdottomasti Helsingin kesäkahviloista viihtyisin ja turvallisin myös lapsille. Luontoa tarjoaa lähellä oleva Sibelius-puisto ja sen takana meri. Merta voi päätyä ihailemaan viehättävään rantakahvila Regattaan. Koirapuisto ja matonpesulaituri tulevat vastaan Rajasaarentien varrelta. Toiseen suuntaan kuljettaessa vastaan tulee Töölönlahti Linnunlaulun huviloineen, joista yksi on Villa Kivi, kirjallisuuden pyhättö.

Töölö on täynnä kuvauksellisia kohteita, joiden pariin kurssilaisia
johdattelee kuvataiteilija Tuikku Tenhovuori. Toisin sanoen Tuikku kertoo ja kuvittaa esitystään pienin maalauksin puistoista, kahviloista, merestä, rakennuksista jne. Taiteilijat itse jatkavat sitten siitä ja kehittelevät omia näkemyksiään töölöläisyydestä.

Taiteilijoiden teokset asetellaan esille galleriaan, ja näyttely jatkuu koko viikon. Seuraavan viikon galleria on kiinni, mutta ikkunanäyttelyssä esitetään Akvartin hallituksen jäsenten töitä.