12.2.2018 — 25.2.2018

Akvartistit

Brava!

Naisvimmalla vapaaksi kaamoksesta!

Taiteilijat: Maikki Haapala, Hanna Järvi, Marjatta Kantola, Sirkka Mokko, Tuula Palmunen-Saari, Camilla Ramstedt, Irina Rebnitskaya, Tuula Revell, Liisa Siven, Benita Suomi ja Sirkku Tuominen

Valon voittaessa kaamoksen olemme myös me AKVARTin naiset ottaneet haltuumme koko mittavan naisenergiamme ja koonneet näyttelyn naiseudesta, Brava!

Luonnollisesti jokainen taiteilija ammentaa taiteensa omista kokemuksistaan, tunteistaan, tyylistään ja mieltymyksistään. Tutkimme, mitä on naiseus, mitä on naisten yhteisöllisyys, kokemukset, huumori…

Välineemme on akvarelli, koska se parhaiten muokkautuu haluamaamme muotoon, oikullisesti ja yllättävästi tosin, mutta sehän kuuluukin naisluontoon. Tekniikan olemme pyrkineet hiomaan mahdollisimman keveäksi, mutta yritämme ymmärtää akvarellin omaa laatua ja vaatimuksia, jotka sovellamme sisällön viestiin. Nautimme haasteista, kompuroinnistakin, koska sieltä saattaa löytyä jokin akvarellille ominainen kultajyvä. Kahleista vapaa vesi ja sen villitsemät pigmentit ovat ominta maailmaamme, vaikka meistä jokainen on aikoinaan kokeillut muitakin tekniikoita. Akvarelliin päätyy se, joka etsii haasteita, jolle helppo ei käy.

Annamme tilaa värille, joka antaa merkityksen kuvalle. Toisinaan värien syvyys, muotojen runsaus, detaljien sikermät irtaantuvat viitekehyksestään ja alkavat toimia symboleina suuremmille totuuksille, sallivat meille mahdollisuuden kokea jotakin siitä, mikä taiteessa on sakraalia.

BRAVA-näyttelyn taiteilijat ovat kaikki AKVART galleriaosuuskunnan jäseniä, ja näyttelyn suunnittelu ja rakentaminen ovat osoittaneet meille yhteisöllisyyden merkityksen. Naiset kokoavat näyttelyn, eivät suinkaan yhteisymmärryksessä, vaan tarpoen mielipideviidakossa päästäkseen lopulta yhteiseen päämäärään. Olkaa hyvät!