9.11.2020 — 22.11.2020

Benita Suomi, Pia Hinttula, Riitta Halttunen-Sommardahl, Sirkka Mokko

Blue

Näyttelyn teemaksi valittiin BLUE. Sininen väri luo veteen liittyviä valoisia mielikuvia, kuvia merestä, järvestä tai  joesta. Sininen väri ilmentää samalla kaipuuta rauhaan ja vakauteen tilanteissa, joissa on kaaosta ja levottomuutta. Näitä teemoja näyttelyn teokset tuovat esiin.

Sinisellä värillä voi myös kuvata mielentiloja, illan rauhaa tai Lapin lumoa. Sinisellä värillä on myös vakava ja virallinen olemus ja se edustaa arvovaltaa. Voi sanoa sinisen värin olevan syvällinen ja tyynnyttävä.
Sininen väri on myös kylmä väri ja sillä on yhteys tummiin tunteisiin, käytössä onkin englanninkielinen sanonta ”feel blue”.

Sinisessä on monia sävyjä turkoosin raikkaudesta indigon tummuuteen. Koboltti on ollut kallis ja vanhojen mestareiden suosima väri. BLUE -näyttely tarjoaa oivan kirjon sinisen eri sävyistä ja tunnelmista nyt esillä olevien teosten kautta.

Avajaiset taiteilijoiden lähipiirille ovat maanantaina 9.11. klo 18-20, jolloin näyttelyyn pääsee tutustumaan korkeintaan 20 henkilöä kerrallaan. Käsidesiä on tarjolla gallerian puolesta, mutta omat kasvomaskit mukaan.

Muut taiteilijatapaamiset ovat seuraavasti:

Benita Suomi tiistaina 10.11. klo 11-18

Pia Hinttula keskiviikkona 11.11. klo 11-18

Riitta Halttunen-Sommardahl torstaina 12.11. klo 11-17

Sirkka Mokko perjantaina 13.11. klo 11-18

Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita ja tutustumaan näyttelyyn.