30.1.2023 — 12.2.2023

Ryhmänäyttely

Aistittu

Maikki Haapala, Merja Halminen, Pirjo Hassinen, Taina Nystén, Leena Palonen, Anne Purometsä, Olof Qvickström, Ritva Rautakoski, Elina Tammiranta-Summa, Irja Tikka, Taru Tomperi, Sirkku Tuominen, Sirkkaliisa Virtanen

Abstrakteja akvarelleja

Näytteilleasettajien kertomaa

Maikki Haapala

Maikki Haapala: Abstraktin Algoritmit

Merja Halminen

– ajatuksia akvarellitekniikasta:
Akvarellin yllätykselliset ja haastavat ominaisuudet saavat kuuntelemaan syntymässä olevan maalauksen omaa ääntä – ja sitten antaa oman intuition viimeistellä lopputulos.

– ajatuksia Aistittu näyttelyteoksistani:
Näyttelyteoksissani käsittelen turvallista tilaa, jossa voi vapautua omaan maailmaansa antamatta pelolle valtaa, ympärillä tapahtuvasta myllerryksestä huolimatta.

Pirjo Hassinen

Taina Nystén

Leena Palonen

Minun on vaikea puhua maalaamisestani. Teen sitä aina samalla tavalla, aiheesta riippumatta. Otan värit ja paperin ja lähden valkoiselle pinnalle, ja sitten tulee mitä tulee.

Valitsin näyttelyyn viimeisimmän maalausjaksoni aikana syntyneiden töiden joukosta kolmen maalauksen sarjan, jossa tuntuu olevan jokin sisäinen kertomus, ehkä jotain syvältä aistittua.

Anne Purometsä

Olof Qvickström

Ritva Rautakoski

Elina Tammiranta-Summa

Kiinnostavinta maalaamisessa on, aiheesta riippumatta väri ja sen käyttäytyminen ympäristössään. Vapaa assosiointi avaa loputtomasti uusia näkymiä, väri sulautuu toiseen ja rakentaa uusia sävyjä.

Kaikki kylpee valossa ja värit muodostavat mielikuvia. Tunnelmia katsojan tulkittavaksi.

Taru Tomperi

Abstrakti ilmaisu on minulle kuvataiteen jännittävin, vaikein, mielenkiintoisin ja onnistuessaan palkitsevin kuvaamistapa. Siinä ovat kaikki samat visuaaliset elementit kuin esittävässä teoksessa, vain narratiivi puuttuu. Ilman kertomusta on saatava teokseen vaikuttava ilmaisu, merkityksellisyys ja kiinnostavuus. Teos saattaa asettaa katsojalle haasteen, mutta siitä voi myös nauttia esteettisenä kokemuksena ilman minkäänlaista  analyysiä, ymmärtämättä, minkälaisia viittauksia siihen mahdollisesti sisältyy. Töilläni kerron itsestäni, kokemuksistani ja elämästäni abstraktion keinoin.

Sirkku Tuominen

Sirkkaliisa Virtanen

Rakastan akvarellivärien lähes rajattomia mahdollisuuksia. Tunnetilojen koloristisena maalarina minua puhuttelevat välillä syvät, peittävät värit, välillä herkkä, ohuenohut läpikuultava ja raikas maalausjälki. Akvarelleilla maalaaminen on minulle vuoropuhelua värin, veden ja paperin kanssa. Joskus tavoittelemani lopputulos syntyy nopeasti, joskus rakentelen sitä kerros kerrokselta hyvinkin pitkään akvarellimaalauksen rajoja ja erilaisia tekniikoita kokeillen ja yhdistellen.