Näyttelyt

ELEMENTS OF LIFE
  • Asettaja: AnneMilana
  • Nimi: ELEMENTS OF LIFE
  • Aika: 30. 09. - 13. 10. 2013

Elämäni peruselementteihin kuuluu liike, ennen kaikkea tanssi. Se on ollut intohimoni. Olin kilpatanssija toistakymmentä vuotta, kunnes sairastuminen vei tanssimisen mahdollisuuden. Vain intohimo jäi ja sitä ilmaisen nyt maalauksissani. Haluan ilmaista tanssivan nuoren, terveen ja kauniin naisen sulokkuutta. Maalaan naisen kauneutta myös alastonkuvissani.
Toinen elämäni elementti on rakkaus kasveihin ja kukkiin. Kotini on kuin trooppinen viidakko kaikenlaisine viherkasveineen. Kesäisin istutan parvekkeelleni ruukkupuutarhan ja vaalin jokaista uutta kukannuppua huolella. Luonnossa liikkuessani kuvaan kukkien uskomattoman upeaa väriloistoa ja kasvien kaikenlaisia ihmeellisiä ilmentymiä. Malleja en kukkamaalauksiini kuitenkaan enää tarvitse, sillä olen oppinut kukkien anatomian jo lähes täydellisesti.
Minusta akvarelli on paras tekniikka juuri värin kuultavuuden vuoksi. En enää mieti tekniikkojen oikeaoppisuutta. Nautin värien toisiinsa sulautumisesta, mikä tapahtuu juuri veden ansiosta.
Olen valmistunut Ateneumista, taideteollisesta korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) kuvaamataidon opettajaksi v. 1981.
Myöhemmin olen saanut opetusta myös thaimaalais-malesialaisessa batiikki- ja silkkimaalauksessa v. 2006 ja 2007. Opettajanani oli Bangkokin taideyliopiston professori graafikko Eksan Angharavan.
Kiinalaista tussi- ja vesiväritekniikkaa olen opiskellut v.2004 Kiinan valtion Keskusakatemian professorin Zhao Ning Anin ohjauksessa.
Lisäksi olen saanut ohjausta useiden lahjakkaiden suomalaisten ammattitaiteilijoiden akvarelliopetuksessa. Yksi merkittävimpiä opettajiani on ollut taiteen kunniatohtori Liisa Rautiainen v. 2008.
Olen pitänyt yksityisiä näyttelyjä Suomessa ja lisäksi olen ollut mukana kansainvälisissä yhteisnäyttelyissä Ranskassa Pariisin Louvressa, Venäjällä Murmanskissa ja Espanjassa Zaragozassa.

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria