Näyttelyt

AKVARELLEJA AJASSA
  • Asettaja: Kristiina Kostia ja Ritva Rautakoski
  • Nimi: AKVARELLEJA AJASSA
  • Aika: 09. 08. - 21. 08. 2021

Kristiina Kostian ja Ritva Rautakosken AKVARELLEJA AJASSA on esillä AKVARTissa 21.8. asti. Molemmat taiteilijat ovat tavattavissa 10.8. klo 11.00 - 17.00, tervetuloa!

Taiteijoiden teoksia yhdistää aikateema, jota kumpikin on tulkinnut omalla tavallaan:

Aamuja, iltoja, päiviä, öitä

Aikateema on mukana akvarellimaalauksissani, aika historian kulussa tai vuorokauden hetkissä. Tavoittelen illan hämyn, aamun valon tai yön sinisyyden tunnelmia. Antiikin kreikkalaiset veistoshahmot piirtyvät akvarellikynällä, ja saavat patinoituneita värisävyjä. Olen tavoitellut kauan sitten mallina olleiden naisten elävää olemusta kivisen kuoren sisältä. Ihminen silloin, on samanlainen kuin nyt. Aika on pysähtynyt muistiin jääneissä kuvissa, ja tulee katsojalle ehkä eläväksi maalauksen pinnalla.

Kristiina Kostia

 Värejä ja visioita

Miettiessäni tulevaa näyttelyä ja katsellessani töitäni tuli näyttelyn nimi jostain alitajunnasta. Huomasin, että minusta oli vuosien varrella tullut ajan ilmiöihin kantaa ottava henkilö ja se näkyy tahtomattaan taiteessani – vaikka ei onneksi liiaksi.
Puhtaan valkoinen akvarellipaperi on ihana ja joskus haastavakin. Yleensä en sen kummemmin mieti ryhtyessäni työhön, ellei joku aihe ole itsepäisesti halunnut tulla maalatuksi. Minun juttuni ovat semiabstraktiot ja märkää märälle tekniikka. Annan veden ja värin paljolti - pienellä ohjailulla - luoda omia kuviaan, mutta usein löydän jonkin yksityiskohdan, josta katsoja voi lähteä kerimään vaikutelmaa auki. Jos maalaus pysäyttää katsojan, olen onnistunut, mutta koska olen esteetikko, pyrin luomaan jotain sellaista, joka saa katsojassa aikaan esteettisen elämyksen mielummin kuin järkyttävän sellaisen, vaikka sekin kuuluu taiteeseen. Kun työ on valmis ja tulos on onnistunut ja miellyttää itseäkin, on tyydytyksen tunne valtava!
Aiheet tulevat ajasta, elävästä elämästä, ihmisistä, luonnosta – oikeastaan kaikki kelpaa mikä antaa aiheen ottaa pensselin tai lastan käteen.
Käytän usein vahvoja värejä ja minua on sanottu koloristiksi ja se sopii minulle.
Esteettisiä elämyksiä katsojalle näyttelyssämme!

- Ritva Rautakoski

 

 

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria