Näyttelyt

KOLMEN KOKEMAA
  • Asettaja: Riitta Lindström, Anne Ollila, Tuula Revell
  • Nimi: KOLMEN KOKEMAA
  • Aika: 01. 02. - 14. 02. 2021

Kolmen kokemaa (1.-14.2.2021)

on Riitta Lindströmin, Anne Ollilan ja Tuula Rewellin uusi tyylikäs näyttely, joka avartaa käsitystämme muotokuvasta, luotaa meren syvyyksiä ja luo myös sanaravintoa, japanilaistyylisiä haikuja.

Riitta Lindström on aikaisemminkin osoittanut kykyjään persoonallisten muotokuvien tekijänä, mutta hän näyttää edelleen sisäistäneen ja syventäneen näkemyksiään ihmiskasvoista.

Anne Ollilan työt jakautuvat kahteen teemaan. Toinen esittelee syvyyksiä, ehkä meren syvyyksiä mielikuvituksen ryydittämänä. Mitä löytyy sieltä, minne ei silmä kanna. Toinen teema on haiku. Yksinkertaisen tyylikkäät kuvat ovat saaneet otsikokseen kauniit haikukarunot. Taiteilija kertoi, miten luonnossa liikkuminen synnyttää hänessä halun antaa tuntemuksilleen myös sanallisen muodon. Yksinkertaiset kuvaukset saavat loppukaneetikseen jotakin, joka heittää ajatuksen uuteen ulottuvuuteen.

Tuula Rewellin muotokuvamaailma on hyvin uudenlainen ja ensi näkemältä ehkä yksinkertainen mutta todellisuudessa erittäin pitkälle harkittu värien, muotojen ja ilmeiden harmonia. Harvoin Akvartin näyttelyissä on ollut muotokuvia, ja Tuula Rewellin kuvat herättävät halun nähdä niitä lisää, paljon lisää.

Akvartin näyttely on jälleen uudenlainen, tunteita herättävä ja kokonaisuutena harmoninen kokonaisuus.

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria