Näyttelyt

HORISONTTI XX
  • Asettaja: Guy Hellström, Marjatta Kantola, Anne Kimiläinen, Jussi Seppälä, Terhi Tammila, Ritva Lappalainen
  • Nimi: HORISONTTI XX
  • Aika: 23. 11. - 06. 12. 2020

HorisonttiXXtps  Tuula Palmunen-Saari on kirjoittanut näyttelystä blogin, jota pääset lukemaan klikkaamalla yo. linkkiä

Kökar – saari meren keskellä. Olemme käyneet Kökarissa usein, ja tutustuneet toisiimme. Kesäinen maalauskurssi Satu Kiljusen johdolla on vienyt meitä eteenpäin kuvataideharrastuksessa. Osa meistä on saanut Kökarissa virikkeitä akvarellimaalaukseen Aino Kivisaaren ohjauksessa. Ensimmäisessä yhteisnäyttelyssämme meitä yhdistää akvarelli. Olemme tehneet akvarellia jo pidempään, tai vasta hetken. Kökarin kalliot ovat olleet olemassa yli miljardi vuotta, mutta akvarellin hallitsemattomuus elää tässä hetkessä.

Katsomme merta, kallioita, taivasta. Meri ja taivas yhdistyvät horisontissa, ja mielenmaisemat siirtyvät paperille. Mutta mitä jos maiseman tai horisontin tavoittaminen ei olekaan tavoitteena, tai ei oman kyvyttömyyden takia onnistu? Apuna on ”X” – jokin tuntematon, joka viittaa näkyvän horisontin tuolle puolen – mielen horisonttiin. Kun lisätään toinen ”X”, saadaan ”XX”, joka kuvaa koetun ja tuntemattoman yhdistymistä vuonna 2020 – Horisontti XX -näyttelyksi. Näyttely avaa paikan – Kökarin – suhdetta mieleen, ja tämän suhteen ilmaisua akvarellin avulla. Näyttely avaa myös ryhmäytymistä, sekä Kökar-teemasta irtautumista. Horisontti on ympärillämme ja sisällämme juuri nyt.

Ajankohtainen näyttely
Leena Paasonen de Campos, Liisa Sivén, Jukka Sulonen ja Krisse Sulonen MEILTÄ JA MUUALTA 01. 03. - 14. 03. 2021
Tulevat näyttelyt
Ulla-Riitta Kauppi NÄYTTELY SIIRTYY KORONATILANTEEN VUOKSI 15. 03. - 28. 03. 2021
Osuuskuntalaiset MUNIA JA MÄMMIÄ 29. 03. - 18. 04. 2021
Anne Manninen-Serner RETROSPEKTIV 19. 04. - 02. 05. 2021
Kristiina Kostia ja Ritva Rautakoski AKVARELLEJA AJASSA 03. 05. - 16. 05. 2021
Marja-Liisa Pulli Kimmo Pulli Irma Parviainen Matti Parviainen Maria Asikainen Kari Asikainen Anneli Tempakka Ulla-Kristiina Haarma Seija De Rybel Sinikka Siekkinen Rauni Ollikainen Olof Qvickström LUONTOPÄIVÄKIRJA 17. 05. - 30. 06. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria