Näyttelyt

HORISONTTI XX
  • Asettaja: Guy Hellström, Marjatta Kantola, Anne Kimiläinen, Jussi Seppälä, Terhi Tammila, Ritva Lappalainen
  • Nimi: HORISONTTI XX
  • Aika: 23. 11. - 06. 12. 2020

HorisonttiXXtps  Tuula Palmunen-Saari on kirjoittanut näyttelystä blogin, jota pääset lukemaan klikkaamalla yo. linkkiä

Kökar – saari meren keskellä. Olemme käyneet Kökarissa usein, ja tutustuneet toisiimme. Kesäinen maalauskurssi Satu Kiljusen johdolla on vienyt meitä eteenpäin kuvataideharrastuksessa. Osa meistä on saanut Kökarissa virikkeitä akvarellimaalaukseen Aino Kivisaaren ohjauksessa. Ensimmäisessä yhteisnäyttelyssämme meitä yhdistää akvarelli. Olemme tehneet akvarellia jo pidempään, tai vasta hetken. Kökarin kalliot ovat olleet olemassa yli miljardi vuotta, mutta akvarellin hallitsemattomuus elää tässä hetkessä.

Katsomme merta, kallioita, taivasta. Meri ja taivas yhdistyvät horisontissa, ja mielenmaisemat siirtyvät paperille. Mutta mitä jos maiseman tai horisontin tavoittaminen ei olekaan tavoitteena, tai ei oman kyvyttömyyden takia onnistu? Apuna on ”X” – jokin tuntematon, joka viittaa näkyvän horisontin tuolle puolen – mielen horisonttiin. Kun lisätään toinen ”X”, saadaan ”XX”, joka kuvaa koetun ja tuntemattoman yhdistymistä vuonna 2020 – Horisontti XX -näyttelyksi. Näyttely avaa paikan – Kökarin – suhdetta mieleen, ja tämän suhteen ilmaisua akvarellin avulla. Näyttely avaa myös ryhmäytymistä, sekä Kökar-teemasta irtautumista. Horisontti on ympärillämme ja sisällämme juuri nyt.

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsti Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria