Näyttelyt

KATSELIN – KUUNTELIN
  • Asettaja: aQARTetti: Oili Elo, Anja Lamminen, Ulla Lampinen, Kristiina Siirto-Honkanen
  • Nimi: KATSELIN – KUUNTELIN
  • Aika: 14. 03. - 27. 03. 2016

Akvarellisti katselee ympäristöään herkkyydellä. Värit, muodot, rytmi ja tunnelmat hellivät akvarellistin aisteja. Syntyy halu vangita havaintoja ja ilmaista niitä.

aQARTetti on neljän porilaisen taiteilijan ryhmä; Oili Elo, Anja Lamminen, Ulla Lampinen ja Kristiina Siirto-Honkanen. Ryhmä on maalannut yhdessä vuodesta 2011. Kaikille yhteistä on rakkaus akvarelliin, sen monipuolisuuteen, värien läpikuultavuuteen ja lumovoimaan.

Haasteenamme on kehittää vesivärimaalausta sen ilmaisun äärirajoille asti (kuten Turner! )ja käyttää hyväksemme akvarellille niin tyypillisiä onnellisia sattumia, sormenjälkiä ja väriläiskiä! Jokaisella on kuitenkin oma persoonallinen ote maalata. Akvarelleihin on tullut ilmaa ja värivivahteita ahkeran ja tavoitteellisen työskentelyn kautta.

Taiteilijoilla on kaikilla ollut yksityisiä ja yhteisnäyttelyitä. He ovat osallistuneet lukuisille akvarellimaalauskursseille nimekkäiden taiteilijoiden ohjauksessa. Ulla Lampinen on kuvataiteilija, kalligrafi (amk). Kristiina Siirto-Honkanen opiskelee Porin Taidekoulussa. Oili Elo ja Ulla Lampinen ovat suorittaneet maisemamaalauksen erikoistumisopinnot Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään yksikössä.

Ryhmä on järjestänyt erilaisia maalaustapahtumia yleisölle Porissa, useimmiten näyttelyn yhteydessä. Näyttelyihin on tehty teeman mukainen korttisarja.

aQARTetti-ryhmä järjesti avoimen akvarellimaalaustapahtuman ensimmäisen kerran Porissa Kuvataiteen päivänä 10.7.2015 yhteistyössä Porin Taidemuseon kanssa. Yhteistyö jatkuu Kuvataiteen päivänä 10.7.2016.

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria