Näyttelyt

KATSELIN – KUUNTELIN
  • Asettaja: aQARTetti: Oili Elo, Anja Lamminen, Ulla Lampinen, Kristiina Siirto-Honkanen
  • Nimi: KATSELIN – KUUNTELIN
  • Aika: 14. 03. - 27. 03. 2016

Akvarellisti katselee ympäristöään herkkyydellä. Värit, muodot, rytmi ja tunnelmat hellivät akvarellistin aisteja. Syntyy halu vangita havaintoja ja ilmaista niitä.

aQARTetti on neljän porilaisen taiteilijan ryhmä; Oili Elo, Anja Lamminen, Ulla Lampinen ja Kristiina Siirto-Honkanen. Ryhmä on maalannut yhdessä vuodesta 2011. Kaikille yhteistä on rakkaus akvarelliin, sen monipuolisuuteen, värien läpikuultavuuteen ja lumovoimaan.

Haasteenamme on kehittää vesivärimaalausta sen ilmaisun äärirajoille asti (kuten Turner! )ja käyttää hyväksemme akvarellille niin tyypillisiä onnellisia sattumia, sormenjälkiä ja väriläiskiä! Jokaisella on kuitenkin oma persoonallinen ote maalata. Akvarelleihin on tullut ilmaa ja värivivahteita ahkeran ja tavoitteellisen työskentelyn kautta.

Taiteilijoilla on kaikilla ollut yksityisiä ja yhteisnäyttelyitä. He ovat osallistuneet lukuisille akvarellimaalauskursseille nimekkäiden taiteilijoiden ohjauksessa. Ulla Lampinen on kuvataiteilija, kalligrafi (amk). Kristiina Siirto-Honkanen opiskelee Porin Taidekoulussa. Oili Elo ja Ulla Lampinen ovat suorittaneet maisemamaalauksen erikoistumisopinnot Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään yksikössä.

Ryhmä on järjestänyt erilaisia maalaustapahtumia yleisölle Porissa, useimmiten näyttelyn yhteydessä. Näyttelyihin on tehty teeman mukainen korttisarja.

aQARTetti-ryhmä järjesti avoimen akvarellimaalaustapahtuman ensimmäisen kerran Porissa Kuvataiteen päivänä 10.7.2015 yhteistyössä Porin Taidemuseon kanssa. Yhteistyö jatkuu Kuvataiteen päivänä 10.7.2016.

Ajankohtainen näyttely
Elina Dahlqvist, Guy Hellström, Outi Korpi, Virpi Koskela, Matti Lassila, Ami Lindqvist, Kirsi-Marja Myöhänen, Leena Paasonen de Campos, Sinikka Pietilä, Tove Sandell, Helena Segercrantz, Leena Sewón, Pirkko Siivonen-Takku, Benita Suomi, Anja Tyrväinen, Kirsti Uimonen, Hannele Rissanen, Pirjo Virtanen, Liisa Sivén ja Toivo Tupin MUNIA JA MÄMMIÄ 29. 03. - 18. 04. 2021
Tulevat näyttelyt
Marjaterttu Einiö, Guy Hellström, Helena Hernberg, Helena Ingvall, Anna-Liisa Järviaho, Anna-Mari Karhunen, Riitta Kärkkäinen, Maritta Laitinen, Riitta Lindström, Anja Meri, Sirkka Mokko, Sinikka Pietilä, Tove Sandell, Toivo Tupin, Hannele Rissanen ja Sari Rockas KATSE HORISONTTIIN 19. 04. - 02. 05. 2021
Kristiina Kostia ja Ritva Rautakoski AKVARELLEJA AJASSA 03. 05. - 16. 05. 2021
Marja-Liisa Pulli Kimmo Pulli Irma Parviainen Matti Parviainen Maria Asikainen Kari Asikainen Anneli Tempakka Ulla-Kristiina Haarma Seija De Rybel Sinikka Siekkinen Rauni Ollikainen Olof Qvickström LUONTOPÄIVÄKIRJA 17. 05. - 30. 06. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria