Näyttelyt

EROTTAMATTOMAT
  • Asettaja: Mirja Gustafsson
  • Nimi: EROTTAMATTOMAT
  • Aika: 29. 02. - 13. 03. 2016

Olen ollut päätoiminen taiteilija vuodesta 2007 lähtien päätettyäni 4-vuotiset taideopintoni Snellman Korkeakoulussa Helsingissä. Aikaisemmalta koulutukseltani olen rakennusinsinööri ja toimin pitkään yrittäjänä.

Taiteellinen työskentelyni muodostuu maalaamisesta sekä veistoskeramiikan teosta.

Maalaustekniikkana käytän pääsääntöisesti akvarellimaalausta eri muodoissaan, aikaisemmin suurimmaksi osaksi ns. kuultomaalaustekniikkaa ja nykyisin myös muita akvarellitekniikoita sekä sekoitan niitä keskenään.

Olen pitänyt näyttelyitä eri kaupungeissa ja Galleria Akvartissa minulla oli viimeksi näyttely tammikuussa 2015, lähinnä kuultomaalauksia.

Varatessani viime keväänä tätä näyttelyaikaa, minulla oli vahva visio siitä mistä näyttely muodostuisi. Jo silloin annoin näyttelylle nimen ”Erottamattomat”. Mutta kohtalo, sattuma vaiko vain elämäksi sen nimeäisin , päättikin toisin ja näyttelyni muuntui kokemusteni kautta nykyiseen muotoonsa. Aikaa, kärsivällisyyttä ja pitkään paikallaoloa vaativan kuultomaalauksen rinnalle syntyi myös uutta nopeampaa akvarellitekniikkaa.

Tein kaksi maalausmatkaa vuoden aikana toisen Sisilian Taorminaan sekä toisen Lanzarotelle. Taorminassa maalasin maisemaa, kukkia ja merta. Lanzarotella sain kokea vahvana maan, ilman, veden ja tulen elementit ja maalasin niitä voimakkaan sisäisen kokemukseni kautta. Matkojen välissä asuin keväästä syksyyn Paraisten ulkosaaristossa näiden samojen elementtien keskellä, jossa vahvat kalliorannat, aava rannaton ulappa, laaja taivaankansi sekä uunissa palava tuli ympäröivät ja inspiroivat minua.

Nämä kaikki kokemukset imeytyivät olemukseeni ja sieltä siveltimen kautta paperille. Näyttelystä tulikin erottamattomien elementtien juhla. Koska peruselementit maa, ilma, vesi ja tuli voivat ilmaista itseään mitä erilaisimmin olemuksin, muodostui tämä näyttely ilmaisultaan myös hyvin monimuotoiseksi konkreettisesta abstraktiin, rajasta rajattomuuteen, voimakkaasta mietoon, tummasta vaaleaan, runsaudesta yksinkertaisuuteen.

Tervetuloa elämysmatkalle elementtien erilaisiin energioihin :)

Mirja Gustafsson

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria