Näyttelyt

ELÄMÄ ON MATKA
  • Asettaja: Irina Rebnitskaya & Aulikki Nukala
  • Nimi: ELÄMÄ ON MATKA
  • Aika: 18. 01. - 31. 01. 2016

Taidenäyttelyn akvarellit ovat matkamuistoja ja muistikuvia Pohjanmaalta, Lapista ja Helsingistä tai maailmalta, Tunisian rannikolta Claude Monet’n ja New Yorkin puutarhoihin. Matkoilla on innostavaa tuottaa maalausmuistikuvia, saada paikka siten haltuunsa, kuin ikuisesti omaksi. Maisema- ja luontomaalauksista tulee erilaisia elettyjä matkakumppaneita, aikamatkaa ja olemassaoloa – totta.

Impressionistien idea, pysähtyä hetkeen ja ilmaista sen tunnelmaa, sopii hyvin akvarellimaalaukseenkin, jossa nopea työskentely paikan päällä on metodina.

Aulikki Nukala


Olen koonnut näyttelyyn viimeisen kahden vuoden ajalta akvarelleja erilaisilta matkoilta: käyntejä sukulaisten luona Pietarissa ja Kokkolassa, kotona Espoossa sekä matkoilla Lapissa ja Norjassa. Jokainen ihminen on elämässä matkalla. Elämä on matka lapsuudesta keski-ikään ja vanhuuteen, aamusta iltaan. Kotoa töihin, töistä kotiin – kävellen, pyöräillen, veneillen, autolla ja junalla.

Osan näyttelyn maalauksista tein ulkoilmassa. Tänä vuonna matkustin Norjassa ja maalasin 30 akvarellia upeissa maisemissa. Sää ei aina ollut helppo. Välillä meitä koetteli niin sade, tuuli kuin sumukin. Pilvet liikkuivat ja valo muuttui nopeasti. Uskon, että akvarelleistä löytyy jokaiselle omia tunteita maalausten kuvaamista hetkistä.

Irina Rebnitskaya

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria