Näyttelyt

MIELINAKYMIÄ
  • Asettaja: Mervi Paitula
  • Nimi: MIELINAKYMIÄ
  • Aika: 01. 06. - 14. 06. 2015

MIELINAKYMIÄ on lähinnä kuvia suomalaisesta luonnosta, kesän kukkia, ihmisiä ja tunnelmia. Luonnon kauneuden kokien ymmärrän sen olevan suurin innoittajani aihevalinnoissa maalaamisessani. Huomaan luonnossa seikkaillessani kiinnittävän yhä enemmän huomiota pieniin yksi§iskohtiin, väreihin, valoihin ja varjoihin ja se on riemastuttavaa ja elämyksellistä. Sammaleinen metsä tuntuu entistä pehmeämmältä ja tuoksuvammalta. Olen rohkeasti maalannut sitä mikä milloinkin on tuntunut innostavalta, välillä kompastellenkin.

Elettyä ja koettua, mielen sopukoista kaiveltua, niistähän teokset syntyvät. Minua miellyttää akvarellin keveys ja oikullisuus, viehättävät sävyt ja väriliukumat. Lopputuloskin on joskus sattuman sanelema eikä alkuperäisajatuksesta kuin muisto. Hauskaa! Kevään valoisat päivät tuntuvat lyhyiltä, niin mukaansa tempaava tämä laji on.

Ehdoitta olen seurannut sisäistä majakkaani, tuntenut vapautta ja nauttinut joka hetkestä, kun sivellin on ollut kädessäni.

Mervi Paitula

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria