Näyttelyt

VIRTAUKSIA - STRÖMMAR
  • Asettaja: Benita Suomi
  • Nimi: VIRTAUKSIA - STRÖMMAR
  • Aika: 16. 02. - 01. 03. 2015

Virtauksia

Tuoreena akvarellistina, olen aivan innoissani tästä uudesta tuttavuudesta. Tosin välillä tuli sellainen tunne, ettei akvarellin mielestä ystävyytemme ollutkaan aivan itsestään selvä. Akvarelli on melko oikullinen ja arvaamaton, olen yrittänyt opetella käsittelemään sitä taitavasti, niin että voisimme sovussa jatkaa matkaa.

Monien koettelemusten jälkeen me löysimme yhteisen sävelen. Akvarelli halusi virrata, heittäydyin sen mukaan monenlaisiin virtauksiin, kallistelin paperia ja annoin veden ja värin virtausten kohdata ja tehdä kauniita sulautumisia keskenään. Välillä väri karkasi käsistäni, virtaamista oli vaikea pysäyttää. Ilahduttavat sattumat saattoivat antaa maalaukselleni lisävivahteita, joita en olisi tietoisesti itse keksinyt, mutta myös päinvastoin - eivät aina sattuneet kohdalleen. Parhaimmillaan maalatessani saatoin saada monenlaisia aistielämyksiä, kuulin jopa aaltojen rauhoittavaa kohinaa. Annoin tälle näyttelylle nimen ”virtauksia” koska tunsin olevani virrassa mukana värin ja veden vietävänä, mutta omasta halustani.

Yritystoiminta, iso perhe ja kiireinen arkielämä ovat työllistäneet elämäni ruuhkavuosia ja rajoittaneet mahdollisuuksia toteuttaa taiteellisia tarpeita. Nyt eläkkeellä olen heittäytynyt luovaan virtaan. Akvarelli on antanut mahdollisuuden haasteisiin ja uuden löytämiseen. Akvarelli itsessään jo kannustaa luovuuteen ja rohkeuteen. Se luovuttaa energiaa ja antaa voimia. Rohkea heittäytyminen akvarellin virtauksiin on terapeuttinen jopa parantava prosessi, joka vie koko sielun ja on kohdallani auttanut syvän surun taistelussa. Akvarelli antaa ja ottaa. Sellaista se on - akvarellivirtauksessa oleminen.

Benita Suomi

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria