Näyttelyt

KUN VALO TULI
  • Asettaja: Mirja Gustafsson
  • Nimi: KUN VALO TULI
  • Aika: 19. 01. - 01. 02. 2015

Kun valo tuli... 20.1.-1.2.2015 kuultomaalausakvarelleja

Avajaiset 19.1.2015 klo 18 – 20. Musiikista vastaa perhe Gustafsson.

25.1. klo 16.30 – 18.00 esitelmä ”Tunteiden vaikutus kehoon ja sairauksiin”, sairaanhoitaja/shiatsuhoitaja Leena Suuronen. Oviraha 10 €. Ilm. 040 833 8328

Mirja Gustafsson:

"Valo on kaiken alku! Valo on Rakkaus – Rakkaus on Valo. Mitä tämä valo on? Mistä se on saanut alkunsa? Sitä pohtiessani löysin netistä Ensimmäisen Mooseksenkirjan, Genesis 1 tekstin ja se herätti minussa innostuksen maalata valon tulo sekä sen ilmennyksiä tässä ajassa.

Genesis 1:n kohdassa 3 lukee: Ja Jumala sanoi: ”Tulkoon Valkeus”. Ja valkeus tuli. Ja Jumala näki, että valkeus oli hyvä; ja Jumala erotti valkeuden pimeydestä. Tästä alkoi dualistinen vastakohtaparien maailma, valo ja pimeys, kuuma ja kylmä, pehmeä ja kova jne.

Näyttelyni kertoo tarinan valon tulosta pimeyteen Luomiskertomuksen innoittamana. Siitä miten valo ensimmäisenä päivänä tuli ja jakoi vuorokauden päivään ja yöhön, miten se loi toisena päivänä hengen veden ja ilman elementteihin ja teki ne näkyviksi. Kolmantena päivänä se valaisi maan ja veden erottaen ne toisistaan ja antoi samalla lämpöenergiaa maalle, joka alkoi orastaa kasvikuntaa. Neljäntenä päivänä taivaan tulet kuu ja tähdet erotettiin auringosta jotta kuu voisi muuntaa auringon valoa tulevalle elämänhengelle sopivaksi. Viidentenä päivänä valo toi elämän veden ja ilman asukkaille. Kuudentena luotiin ihminen Jumalan kuvaksi, mieheksi ja naiseksi, valon kuviksi, rakastamaan itseään ja muita elollisia olentoja kaikissa spektrin väreissä. Seitsemäntenä päivänä Luoja lepäsi, kun valo oli ilmi tuonut kaikki värinsä, jotka nyt loistivat kaikelle luodulle tasapainossa keskenään. Ilman valoa ei olisi elämää!

Tästä matkasta kertovat näyttelyni 7 ensimmäistä taulua. Seuraavat taulut kertovat siitä miten valo ilmentyy materiassa, kasvoissa, maisemassa, joka hetkessä. Vaikka töitäni on inspiroinut Luomiskertomuksen tarina, olen kuitenkin tulkinnut sitä taiteilijan vapaudella.

Nyt on entistä tärkeämpää ihmiskunnalle tiedostaa, että pimeimpänäkin hetkenä, jolloin tuntuu että valo on tyystin kadonnut, jokainen meistä voi sanoa, koska olemme Jumalan kuvia ”Tulkoon valkeus”: Ja valkeus tulee. Jos vain haluamme voimme valita valon ja pimeys ympäriltämme kaikkoaa.

Hyvä näyttelyvieras! Toivon, että maltat pysähtyä katsomaan tauluja rauhassa ja annat niiden kertoa juuri sinulle sopivaa tarinaa. Anna niiden vaikuttaa ja tuoda valoa, toivoa sekä luottamusta päivääsi.

Olen koko näyttelyajan itse paikalla, tule katsomaan ja keskustelemaan!"

Ajankohtainen näyttely
Elina Dahlqvist, Guy Hellström, Outi Korpi, Virpi Koskela, Matti Lassila, Ami Lindqvist, Kirsi-Marja Myöhänen, Leena Paasonen de Campos, Sinikka Pietilä, Tove Sandell, Helena Segercrantz, Leena Sewón, Pirkko Siivonen-Takku, Benita Suomi, Anja Tyrväinen, Kirsti Uimonen, Hannele Rissanen, Pirjo Virtanen, Liisa Sivén ja Toivo Tupin MUNIA JA MÄMMIÄ 29. 03. - 18. 04. 2021
Tulevat näyttelyt
Marjaterttu Einiö, Guy Hellström, Helena Hernberg, Helena Ingvall, Anna-Liisa Järviaho, Anna-Mari Karhunen, Riitta Kärkkäinen, Maritta Laitinen, Riitta Lindström, Anja Meri, Sirkka Mokko, Sinikka Pietilä, Tove Sandell, Toivo Tupin, Hannele Rissanen ja Sari Rockas KATSE HORISONTTIIN 19. 04. - 02. 05. 2021
Kristiina Kostia ja Ritva Rautakoski AKVARELLEJA AJASSA 03. 05. - 16. 05. 2021
Marja-Liisa Pulli Kimmo Pulli Irma Parviainen Matti Parviainen Maria Asikainen Kari Asikainen Anneli Tempakka Ulla-Kristiina Haarma Seija De Rybel Sinikka Siekkinen Rauni Ollikainen Olof Qvickström LUONTOPÄIVÄKIRJA 17. 05. - 30. 06. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria