Näyttelyt

BAIJERIN KUKKULOILTA
  • Asettaja: Leena Palonen
  • Nimi: BAIJERIN KUKKULOILTA
  • Aika: 28. 04. - 11. 05. 2014

Millainen on maiseman sielu? Miten se löytyy? Ainakin maalaamalla. Olen yli 20 vuotta maalannut kesäisin akvarelleja Niederbayernissa Tettenweisin kylässä. Se on kumpuilevaa, suomalaisen silmään ystävällistä ja idyllistäkin viljelymaisemaa, josta pitkä historia on aistittavissa. Monet nykyiset talot ovat samoissa paikoissa kuin asutukset jo tuhat vuotta sitten.Talojen sijaintipaikat jäsentävät näkymää.

Niederbayernille luonteenomaista ovat avarat näkymät, taivaanranta, ilmaperspektiivi. Kannattaako sitä samaa taivaanrantaa maalata uudestaan ja uudestaan? Totta kai maiseman valoa kannattaa maalata. Se on aina erilainen. Sinitaivaskin on eri päivinä erilainen.

Näyttelyssä on mukana kuvia myös käynneiltäni vuoristossa Etelä-Tirolissa ja Allgäussa. Vuoret käänsivät tasaisen maan kasvatin tilantajun nurin niskoin, maiseman mittasuhteita ja korkeuseroja oli vaikea hahmottaa. Taivaanrantakaan ilmaperspektiiveineen ei näkynyt kun oli aina vuoret edessä.

Olen maalannut akvarelleja teinitytöstä asti, sittemmin paljon muutakin. Taidekoulutus 90-luvun alussa toi ilmaisuvalikoimaani temperamaalauksen ja installaatiot. Maisema on ollut perusaiheeni, jota olen maalannut paljon myös öljyllä. Viime vuosina olen palannut akvarelliin, ja suhteeni siihen on syventynyt.

Tämä näyttely on kunnianosoitus katoavalle paratiisilleni Tettenweisin kylässä Passaun piirikunnassa. Olen kokenut siellä iloa, kiukkua, onnea, surua ja ainutlaatuisia ystävyyssuhteita. Tätä kaikkea on ympäröinyt maisema, jonka maalaamisesta olen nauttinut.

Leena Palonen

Ajankohtainen näyttely
Elina Dahlqvist, Guy Hellström, Outi Korpi, Virpi Koskela, Matti Lassila, Ami Lindqvist, Kirsi-Marja Myöhänen, Leena Paasonen de Campos, Sinikka Pietilä, Tove Sandell, Helena Segercrantz, Leena Sewón, Pirkko Siivonen-Takku, Benita Suomi, Anja Tyrväinen, Kirsti Uimonen, Hannele Rissanen, Pirjo Virtanen, Liisa Sivén ja Toivo Tupin MUNIA JA MÄMMIÄ 29. 03. - 18. 04. 2021
Tulevat näyttelyt
Marjaterttu Einiö, Guy Hellström, Helena Hernberg, Helena Ingvall, Anna-Liisa Järviaho, Anna-Mari Karhunen, Riitta Kärkkäinen, Maritta Laitinen, Riitta Lindström, Anja Meri, Sirkka Mokko, Sinikka Pietilä, Tove Sandell, Toivo Tupin, Hannele Rissanen ja Sari Rockas KATSE HORISONTTIIN 19. 04. - 02. 05. 2021
Kristiina Kostia ja Ritva Rautakoski AKVARELLEJA AJASSA 03. 05. - 16. 05. 2021
Marja-Liisa Pulli Kimmo Pulli Irma Parviainen Matti Parviainen Maria Asikainen Kari Asikainen Anneli Tempakka Ulla-Kristiina Haarma Seija De Rybel Sinikka Siekkinen Rauni Ollikainen Olof Qvickström LUONTOPÄIVÄKIRJA 17. 05. - 30. 06. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria