Näyttelyt

BAIJERIN KUKKULOILTA
  • Asettaja: Leena Palonen
  • Nimi: BAIJERIN KUKKULOILTA
  • Aika: 28. 04. - 11. 05. 2014

Millainen on maiseman sielu? Miten se löytyy? Ainakin maalaamalla. Olen yli 20 vuotta maalannut kesäisin akvarelleja Niederbayernissa Tettenweisin kylässä. Se on kumpuilevaa, suomalaisen silmään ystävällistä ja idyllistäkin viljelymaisemaa, josta pitkä historia on aistittavissa. Monet nykyiset talot ovat samoissa paikoissa kuin asutukset jo tuhat vuotta sitten.Talojen sijaintipaikat jäsentävät näkymää.

Niederbayernille luonteenomaista ovat avarat näkymät, taivaanranta, ilmaperspektiivi. Kannattaako sitä samaa taivaanrantaa maalata uudestaan ja uudestaan? Totta kai maiseman valoa kannattaa maalata. Se on aina erilainen. Sinitaivaskin on eri päivinä erilainen.

Näyttelyssä on mukana kuvia myös käynneiltäni vuoristossa Etelä-Tirolissa ja Allgäussa. Vuoret käänsivät tasaisen maan kasvatin tilantajun nurin niskoin, maiseman mittasuhteita ja korkeuseroja oli vaikea hahmottaa. Taivaanrantakaan ilmaperspektiiveineen ei näkynyt kun oli aina vuoret edessä.

Olen maalannut akvarelleja teinitytöstä asti, sittemmin paljon muutakin. Taidekoulutus 90-luvun alussa toi ilmaisuvalikoimaani temperamaalauksen ja installaatiot. Maisema on ollut perusaiheeni, jota olen maalannut paljon myös öljyllä. Viime vuosina olen palannut akvarelliin, ja suhteeni siihen on syventynyt.

Tämä näyttely on kunnianosoitus katoavalle paratiisilleni Tettenweisin kylässä Passaun piirikunnassa. Olen kokenut siellä iloa, kiukkua, onnea, surua ja ainutlaatuisia ystävyyssuhteita. Tätä kaikkea on ympäröinyt maisema, jonka maalaamisesta olen nauttinut.

Leena Palonen

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria