Näyttelyt

VÄRIYMPYRÄLLÄ
  • Asettaja: Liisa Linkola
  • Nimi: VÄRIYMPYRÄLLÄ
  • Aika: 14. 04. - 27. 04. 2014

Ympyräksi kietaistu loistava sateenkaari, Johannes Ittenin väriympyräklassikko on kuva siitä periaatteesta, miten kolmea pääväriä keskenään sekoittamalla saadaan syntymään puhtaat välivärit. Se on kuva myös siitä, miten puhtaitten pää- ja välivärien maailma muuntuu ja laajenee murrettujen värien maailmaksi. Sävyjen kirjo on loputon. Väreihin ja niiden rinnastamiseen kätkeytyvien mahdollisuuksien lisäksi ovat minulle maalatessani tärkeitä jatkuva ympäristön havainnointi sekä aivan konkreettiset vesivärimaalausmateriaalit, vesi, väri ja paperi.

Langat sarjan maalauksista useimmat sijoittuvat väriympyrän puhtaitten värien kehälle. Sarja sai alkunsa kun viime elokuussa löysin ullakkoa siivotessani laatikollisen raakasilkkilankavyyhtejä, sisareni vuosien takaisia värjäyskokeiluja. Köynnös-sarjassa olen liikkunut enemmän murrettujen värien alueella. Köynnösten ensimmäiset luonnokset ja maalaukset ovat syksyltä 2012, jolloin olin Toscanassa Italiassa. Matkan jälkeen olen palannut aiheeseen yhä uudelleen. Viimeisissä Köynnös-sarjan maalauksissa olen lähes kokonaan luopunut paikallisväreistä; viiniköynnöksestä on tullut minulle eräänlainen mielenmaisema.

Liisa Linkola

Ajankohtainen näyttely
Raija Dahlberg, Pirjo Hassinen, Hanna Jauhiainen, Anna-Liisa Järviaho, Taina Koskela, Harri Kortelahti, Helena Kääriäinen, Ingeborg Lawson, Riitta Lindström, Sirkka Mokko,  Aulikki Nukala,  Terttu Pakarinen,  Marianne Palonen, Maija Pasanen, Sinikka Pietilä, Kirsi Uimonen ja Vuokko Yllö IHMINEN JA LUONTO 17. 10. - 31. 10. 2021
Tulevat näyttelyt
Risto Puutio HYÖKY JA HILJAISUUS 01. 11. - 14. 11. 2021
Kolo-ryhmä TAIVASALLA 15. 11. - 28. 11. 2021
Minna Pyykkö SINÄ YÖNÄ SATOI LUNTA 29. 11. - 12. 12. 2021

Menneet näyttelyt on nähtävissä arkistossa.


Edellinen sivu: Etusivu
Seuraava sivu: Nettigalleria