VETTÄ NÄKYVISSÄ 28.3.-16.4.2023

Osuuskuntalaisten näyttelyyn Vettä näkyvissä osallistuu kokonaista 21
osuuskuntalaista, joiden perinteisestä ryhmänäyttelystä tässä on kyse.

Mukana ovat:
Raija Dahlberg, Elina Dahlqvist, Marjaterttu Einiö, Merja Halminen, Pirjo Hassinen, Pia Hinttula, Elena Hopsu, Anna-Mari Karhunen, Marju Karlsson, Outi Korpi, Virpi Koskela, Ami Lindqvist, Lilli Meronen, Maaret Multamäki, Leena Palonen, Leena Paasonen-de Campos, Risto Puutio, Sanni Siltanen, Tuulikki Strand-Niemelä, Toivo Tupin ja Päivi Virtanen.

Vettä on näkyvissä, tietenkin on, ollaanhan tässä tekemisissä nimenomaan VESIvärien kanssa. Monesti on keskusteltu akvarellistien kanssa veden olemuksesta ja sen merkityksestä akvarellitaiteessa. Myönnämme, että se on arvaamaton, vekkuli veitikka, joka jatkuvasti järjestää taiteilijalle harmittavia tilanteita. On myös opittu, ettei vesivärityötä voi arvioida, ennen kuin se on täysin kuivunut, sillä eilen valmistuttuaan hieno työ saattaa aamulla ollakin kaikkea muuta. Tai päinvastoin.

Yllättävää ja riemastuttavaa on nähdä, miten uskomattomilla, yllättävillä,
hurmaavilla tavoilla vesi on innoittanut taiteilijoita. Silmän riemua, mielikuvituksen riemua suorastaan pursuaa myös katsojaan. Ja miten harmonisesti eri taiteilijoiden, niin uusien kuin aiemmin nähtyjen teokset sulautuvat toisiinsa, luovat yllättävän, seikkailevan ja kuitenkin harmonisen kokonaisuuden. Galleria Akvart täyttää ensi syksynä 15 vuotta, ja alusta alkaen mukana olleena rohkenen sanoa, että galleriassamme näytetyn taiteen taso on koko ajan noussut.

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi