UMBRAA UMBRIASSA AKVART galleriassa 28.2.-12.3.2023

Näyttelyn nimi viittaa vahvaan kypsään väriin. Umbrian aluetta nimitetään vihreäksi Keski-Italiaksi. Myös näyttelyn teokset ovat täynnä runsasta, lämmintä väri-ilottelua.

Taidemaalari Maikki Haapala on vuosien ajan vienyt lukuisia taiteilijaryhmiä eri puolille Italiaa maalaamaan. Matkat ovat saaneet lisämerkitystä siitä, että Maikki itse on perehtynyt Italian kulttuuriin, historiaan, mytologiaan ja osaa kieltäkin. Hänellä on siis ollut paljon annettavaa varsinaisen maalausopin lisäksi, ja siellä maalatut teokset ovat tuoneet kohteensa paitsi ulkoisesti myös sisäisesti aistittaviksi. Näyttelyn töitä leimaavat muhkeat, vahvat ja lämpimät värit, Italiaa kauneimmillaan, houkuttelevimmillaan.

Matka tehtiin loppusyksystä, joten vihreät pinjat, taivaalla laiskasti ajelehtivat pilvet ja vuorten taakse punaisena laskeva aurinko leimaavat teoksia. Italian ikivanha kulttuuri näkyy myös maan rakennuksissa, muotoilussa ja koko elämässä.

Matkalla olivat Leena Hiltunen, Maikki Hyypiä, Päivi Häkkilä, Paula Järvinen, Maisa Kela, Riitta Kärkkäinen, Mervi Leijala-Marttila, Assi Liikanen, Tuula Nurmi, Kerstin Sevón, Sanni Siltanen, Unnukka Stenqvist, Sirkku Tuominen ja Raija Österholm.  

Kannattaa ehdottomasti nähdä, mutta varoitus: näyttelyssä saattaa saada vahvan matkakuumetartunnan.

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi