Näyttely VAPAUS 14.2.-26.2.2023 AKVART Galleriassa

Seija Heikkilä ja Pirkko Vuori ovat maalanneet yhdessä jo kymmenkunta vuotta ja matkustelleet erilaisilla akvarellikursseilla – myös paljon ulkomailla.

 ”Näyttelyn teemaksi valittiin vapaus, koska se tulee niin näkyväksi ja lähelle tässä maailmantilanteessa. Olemme pohtineet vapauden tärkeyttä eri näkökulmista, mutta alkaneet nähdä sitä myös erilaisissa asiayhteyksissä kootessamme maalauksia tähän näyttelyyn.”

Taiteilijoiden matkat näkyvät myös näyttelyn aiheissa. Tukholmaa ja Italian kaupunkeja ainakin on kierretty, mutta myös kotimaa esittäytyy maalauksissa – mm. Turunlinna. Varsin paljon näyttelyssä on kaupunkinäkymiä, mikä akvarelleissa ei ole ollut kovin tyypillistä. Erityisesti Pirkko Vuori on maalannut sisätila näkymiä mm. EMMAsta. Aiheita ovat myös Ostarilla, Konsertissa, Ravintolassa ja Katselijat. Röökitauko ja Linnassa jatkavat arkisia aiheita.

Seija Heikkilän nimistö ei aina avaudu teoksen äärellä, joten mielikuvitusta pitää vähän virkistää. Tulvan aikaan, Luonnon muisti, Myrsky nousee, Taivas kattona. Heinäkuu-teoksen edessä pohdin pitkään. Ilmeisesti kyseessä oli heiniä odottava tyhjä lato sisäpuolelta nähtynä.

Näyttely tarjoaa myös väri-ilottelua, kukkia ja eksoottisia lintuja. Kaiken kaikkiaan näyttely on kiinnostava, ajatuksia virkistävä kokemus.

Teoksia:

Seija Heikkilä, Turunlinna
Pirkko Vuori, Syksyn kukat
Julkaistu
Kategoria(t): Blogi