Eläimellistä

16.-29.1.2023 Akvart galleriassa


Vuoden alussa Akvartin taiteilijoilla on ollut tapana muistaa eläimiä, mikä on aina ilahduttavaa, sillä perin harvoin taiteessa kuvataan eläimiä. Kissat ja koirat ovat saaneet omat näyttelynsä aiempina vuosina, ja nyt on ryhdytty todella eläimellisiksi.

Tällä kertaa mukana ovat taiteilijat Katja Derome, Iina Eshed, Päivikki
Huttu, Johanna Johnsson, Anne Karppinen, Marju Karlsson, Mervi Korhonen, Pete Lassila, Riitta Lepistö, Riitta Lindström, Anu Mansikka, Disa Mentu, Tuula Nurmi, Eeva Pajari, Terttu Pakarinen, Riikka Palonkorpi, Maija Pietilä, Eija Pokkinen, Minna Pulli, Eija Seppänen, Liisa Sivén, Pirjo Vesander, Olga Veselovskaja, Paula Vierikko, Päivi Virtanen, Alaya Anneli Willman ja Ella M & Lilli K. Näyttelyn Jyrytti taidemaalari Tuikku Tenhovuori.

Näyttely on juuri niin hellyttävä kuin voi kuvitella. Koko metsän eläimistö koiria ja kissoja unohtamatta on mukana. Eläin on paitsi luonnossa omissa oloissaan elävänä hyvin kaunis se on myös monenlaisten inhimillisten tunteiden ja kohtaloiden symboli, mikä näyttelyssä on myös tuotu esiin. Luonnon monimuotoisuuden säilyminen, uhanalaisten eläinten määrän elvyttäminen on ajan vahva tavoite, mistä myös tämä näyttely meitä muistuttaa.

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi