Vapaat kädet


Akvartin näyttely Vapaat kädet 29.11.-11.12. jatkaa sitä, minkä Akvarellianarkiaa aloitti: akvarellin matkaa uusiin mahdollisuuksiin. Guy Hellström, Marjatta Kantola, Anne Kimiläinen, Jussi Seppälä, Terhi Tammila, Alma Turey ja Lotta Wegelius-Wulff ovat löytäneet jälleen uusia tapoja työstää vettä ja värejä.
Jo pitkään on otettu varovaisia askelia kolmiulotteisiin akvarelleihin, ja niitä on jälleen esillä. Aikoinaan akvarellit olivat vesivärein väritettyjä piirroksia, mutta nykyään akvarellitekniikoita voidaan laskea sadoissa ellei tuhansissa. Jokainen taiteilija voi kehittää oman tapansa kertoa kuvin.
Jokainen uusi näyttely esittelee yleensä myös jonkin uuden tavan tehdä taidetta.

Taiteilijaryhmä on kokoontunut jo vuosia maalaamaan Kökariin, minkä vuoksi merimaisema on aiheista rakkain. Varsinkin Anne Kimiläinen ja Guy Hellström kunnostautuvat maiseman moninaisuuden kuvaajina. Myös abstrakti taide kasvattaa suosiotaan. Uutta ovat myös näytteille
tuodut kokeilu- eli luonnoskansiot, joissa voi tutustua taiteilijan työskentelyyn lähemmin. Mikäänhän ei synny tyhjästä.

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi