Näkijät/Kokijat

Jäiden lähtö, 2022

Päivi Virtasen näyttely Näkijät/Kokijat (13.-23.12.22) avaa jälleen uusia näkökulmia akvarellimaailmaan. Akvart galleria on olemassaolonsa aikana osoittanut näyttelyissään, miten monenlaisia tekniikoita ja aiherakenteita akvarellilla voi esittää. Tässä jälleen jotakin uutta.

Päivi Virtanen on monipuolisen taidemaalarikoulutuksen sekä taidegraafikkokoulutuksen saanut kuvataiteilija, joka on hiljattain liittynyt akvarellitaiteen yhdistykseen ja Akvart galleriaosuuskunnan hallitukseen.
Yleensä Päivi kertoi maalanneensa perinteisiä maisemia, mutta tässä näyttelyssä hän on lähtenyt kokonaan uusille urille. Sivellin kulkee ympyrää, suuria ja pieniä kaaria, erilaisia värejä kokeillen, erilaisia tekstuureja kehittäen. Tuleeko niistä päitä. Kyllä tulee. Päitä ja jotakin joka saattaa muistuttaa päätä, mielikuvituksellisia olioita.

Päivi Virtasen työt herättävät kiinnostusta ja inspiroivat katsojankin mielikuvitusta. Ne ikään kuin raastavat mielikuvitusta venymään, vanumaan, löytämään uutta. Virkistävä kokemus myös katsojalle, jos uskaltaa antautua mielikuvituksen vietäväksi.

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi