Arvon leidit

22.8.-4.9.22

Irja Suutarinen: Tavataanko lounaalla?


Akvart galleria avattiin 1.9.2009 yhteisnäyttelyllä, johon oli koottu akvarellin asiaa erityisesti edistäneiden akvarellistiherrojen töitä. Nyt on vuoro Arvon Leidien astua esiin loistavassa yhteisnäyttelyssä. Mukana ovat Maikki Haapala, Marjatta Kantola, Maisa Kela, Tarja Kleemola, Kristina Kostia, Sirkka Laakkonen, Riitta Lindström, Sirkka Mokko, Auli Muurinen-Kitula, Aulikki Nukala, Tuula Palmunen-Saari, Katriina Pere, Ritva Pesonen, Marja-Liisa Pulli, Ritva Rautakoski, Maire Ruotsalainen, Irja Suutarinen, Irja Tikka, Sirkku Tuominen ja Sirkkaliisa Virtanen.


Tuskin koskaan yhteisnäyttelyyn on koottu yhtä arvostettua taiteilijakaartia. Mukana ovat mm. pitkän uran taidemaalarina ja akvarellin opettajana tehneet Tarja Kleemola, Maikki Haapala ja Aulikki Nukala, persoonallisia omaleimaisia teoksia maalanneet Riitta Lindström, Sirkka Mokko,
Ritva Rautakoski ja Irja Tikka. Jokainen leidi on tuonut merkittävän panoksen akvarellitaiteeseen joko uusien tekniikoiden kehittäjänä, uusien aihepiirien ideoitsijana tai vahvana, innostavana yhteistyökumppanina.


Akvarellitaide on lukemattomien tekniikoiden, vanhojen ja uusien ja vielä keksimättömienkin yhteisnäyttämö. Se tarjoaa tilaa kaikenlaiselle kokeilulle, ja jokainen akvarellisti tietää, ettei vettä voi kesyttää. Sen edessä ollaan nöyrää tyttöä, tehdään töitä, yritetään, erehdytään ja sitten
–onnistutaan. Se vaatii yksinäisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Sirkkaliisa Virtanen: Kabaree
Julkaistu
Kategoria(t): Blogi