Akvarellin anarkiaa

Terttu Pakarinen: Valoa kohti

Akvarellin anarkiaa 25.7.-7.8.2022


Akvarelli on vesiväreillä paperille maalattuja kuvia, jotka ympäröidään yleensä valkoisella paspartout-pahvilla ja kehystetään ohuin kehyksin. Siis yleensä. Leena Paasonen-de Campos taas ajatteli, että koko akvarellimuodon voisi räjäyttää…

Akvarellin anarkiaa -näyttely esittelee anarkistista akvarellia sellaisena kuin viisitoista taiteilijaa Maria Aalto, Georgi Mikael Genin, Guy Hellström, Maria Ilvonen, Minna Kangas, Riitta Kärkkäinen, Ann-Mari Lindqvist, Tuula Mikkonen, Maarit Rantala, Leena Paasonen-de Campos, Terttu
Pakarinen, Pia Pejcic, Päivi Pätsi, Katja Sutisna ja Päivi Virtanen ovat sen ideoineet. Onko se siis kolmiulotteista akvarelliveistostaidetta vai mobiletyyppisiä teoksia vaiko merkillisiä otuksia?

Vahvan tuen Leena sai Vapaasta taidekoulusta juuri valmistuneen Päivi Pätsin ja tämän opiskelutovereiden ajatuksista ja työskentelystä.
Ja nyt se on nähtävissä.

Yläkerta esittelee maailmaa, joka on ulkopuolella, ihmisen, kotiympäristön tai ehkä maapallon ulkopuolella. Alakerran ensimmäinen huone taas luo tumman ympäristön, tumman ja tulisen, ehkä vähän pelottavankin. Ja jos pelottaa, kolmas huone rauhoittaa, sillä se kuvaa unimaailmaamme. Nimittäin sikäli kuin unet ovat rauhoittavia…

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi