Human & Nature

Veronica Biaudet

Akvart gallerian uusi näyttely Human & Nature (3.-15.5.2022) on jälleen akvarellin juhlaa. Taiteilijat Veronica Biaudet, Raia Heikkilä, Anne Ollila ja Tuula Revell ovat kaikki arvostettuja akvarellitaiteilijoita, mutta jokainen samalla hyvin erilainen. Akvarellitekniikat antavat lukemattomia mahdollisuuksia.

Riitta Lindström on monesta yhteisnäyttelystä tuttu taiteilija eikä hän petä nytkään. Ihmiset, heidän muistonsa, tunnelmansa ja unelmansa on kuvattu rohkeasti, jopa rajusti.

Raia Heikkilä on antanut jokaiselle teokselleen nimeksi Katsoja päättää nimen. Näin hän haastaa katsojan osallistumaan teoksen luomiseen. Mikä tunne tai kokemus on esimerkiksi tuon vanhuksen kasvoissa. Myös Raian eläinkuvat puhuttelevat.

Veronika Biaudet on tuonut näyttelyyn herkästi kuvattuja, taiturimaisia naisfiguureja. Hän on kuvannut myös luontoa ja sen ilmiöitä.

Anne Ollilan teoksista mieleenpainuvimmat ovat ehkä hänen uskomattoman valovoimaiset ja raikkaat kukkakuvansa, mutta aihepiiri on laaja.

Tuula Revellin työt poikkeavat ehkä eniten muiden töistä. Niissä tuntuu suorastaan metafyysinen tunnelma. Linnut, niiden keväinen paluu, ihmiselon ihanuus ja kurjuus. 

Kaikkiaan tämä yhteisnäyttely on varsin puhutteleva. Uskoisin sen vaativan jokaista ajattelemaan.

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi