Kevään korvalla

Kirsti Nyberg: 'Keltaista kevääseen'

Kevään korvalla (11.4.-1.5.2022) tuo AKVART galleriaan kevään. Talvi alkaa olla takana ja kevät tullut. Niin vakuuttaa AKVARTin uusi näyttely ja pitää lupauksensa. Mukana on 24 taiteilijaa, Elina Dahlqvist, Marjaterttu Einiö, Tuula Haikia, Pirjo Hassinen, Guy Hellström, Paula Järvinen, Outi Korpi, Taina Koskela, Riitta Lepistö, Ann-Mari Lindqvist, Kirsti Nyberg, Mervi Paitula, Liisa Pankola, Heidi Pihlatie, Tove Sandell, Sanni Siltanen, Maria Singh, Liisa Sivén, Toivo Tupin, Anja Tyrväinen, Raila Vilpas, Pirjo Virtanen, Sirkkaliisa Virtanen ja Pirkko Vuori.

Kaikkiaan näyttely on vihreän juhlaa. Hennot vihreät kuvaavat kevättä luonnollisesti parhaiten. Yleensäkin kasvit, kasvu, puut, ruohot todistavat, että maa elää, uusi luomiskausi on alkamassa. Myös ihmisen elämässä lapsuus ja nuoruus vertautuvat kevääseen. Näyttelyn 68 työn joukossa on hellyttäviä kuvia lapsista ja nuorista, Lits – ja – Läts. Herääminen, Valoa kohti ja Sinivuokkojen aikaan lupaavat uutta alkua. Eläinkuntaakaan ei ole unohdettu, Paluumuuttajien palaveri, Perhosen kosketus, Hiiri ja kevättuuli, Kosintamenot ja Iloinen ahven mm. kertovat siitä. Kevättulva, Paimionjoki, Suolla, Kevätpuro, Elämännälkä ja Kelo näyttävät, millaisella voimalla uusi alku raivaa esteet tieltään.

Sanni Siltasen teos: ’Puutarha herää’

Rohkenen väittää, että takatalven masentamalle mielelle Kevään korvalla -näyttely tuo kevättä rintaan ja valaa intoa kohdata se.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi