Näkökulmia

Ulla-Riitta Kaupin näyttely Näkökulmia (28.2.-13.3.2022) avaa näkökulmia maisemaan, usein rakennettuun maisemaan. Näyttely osuu Ukrainan sodan alkupäiviin ja tuo mieleen myös oman maamme historiaa. Ulla-Riitta Kauppi olisi Viipurin tyttöjä, jos olisi syntynyt muutamaa vuotta aiemmin, ja Viipuri esiintyy näyttelyssä varsin hienolla tavalla.

Maisema on luontoa mutta myös rakennettua ympäristöä. Eräällä tavalla voisi sanoa, että Ulla-Riitta Kauppi kirjaa omaa historiaansa sekä luonnon että rakennetun maiseman keinoin. Hän kertoo, että tapana on istahtaa ulos ja ryhtyä maalaamaan. Niin hän kertoo tehneensä myös Viipurissa, eikä kukaan paikallinen häirinnyt hänen luovaa työtään. Haaveena on päästä vielä myöhemminkin ikuistamaan Viipurin näkymiä.

Taiteilijan omaan historiaan kuuluu mm. Lahden Yhteiskoulu, joka on saanut arvokkaan ikuistuksen, mutta myös Hyvinkään Rautatiemuseo, Jokelan Tiilitehdas, Järvenpään Taidetalo, Keravan kivisilta, Tikkurila myös monet muut lähiseutujemme historialliset maisemat. Omaa luokkaansa ovat Viipurin Kellotorni, Viipurin Mustainveljestenkatu sekä Viipurin Piispankatu.

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi