Kauas kaivattu, kauan kaivattu

AKVART gallerian uusi näyttely (15.–27.2.) esittelee Maria Rosina Jaakkolan akvarelleja. Taiteilija on varsinaiselta ammatiltaan maisema-arkkitehti ja tekniikan tohtori Aalto-yliopistosta. Lisäksi hän on opiskellut kuvanveistoa Firenzen taideakatemiassa sekä grafiikkaa, maalausta ja värivedostusta Helsingin Kuvataideakatemiassa. Hän on pitänyt näyttelyitä paitsi Suomessa myös Pariisissa, Yhdysvalloissa, Italiassa, Espanjassa ja Tsekissä.

Marina Rosina Jaakkola: ’Tsekki arkadi’

Maria Rosina Jaakkolan näyttelyn aihe onkin maisema sekä kauan että kauas kaivattu. Taiteilija on todellinen maailmanmatkaaja. Intia on saanut varsin näyttävän maisemakokonaisuuden, mutta kuvia on myös Japanista, Yhdysvalloista, Tsekistä ja luonnollisesti muista Euroopan maista. Myös Suomen maisemat pohjoisesta etelään on ikuistettu.

Maria Rosina Jaakkolan taide on herkkää, hyvin akvarellinomaista. Hän kertoo itse, että hänen kaksi ammattiaan, maisema-arkkitehdin ja taidemaalarin, muodostavat yhdessä hänen elämäntapansa. Kiinnostus maisemaan ja taiteeseen on vienyt hänet maailmalle etsimään taide- ja maisemaelämyksiä.

”Maalaaminen ja piirtäminen, vuorotellen, ovat minulle kuin hengitys, välttämätöntä, virtaavaa.”

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi