Hyvät herrat

Mika Pyhälammen teos

AKVARTin uusi näyttely, Hyvät herrat II, tarjoaa varsin monipuolisen kuvan nykyakvarellista, modernin, perinteisen, kokeilevan, seikkailevankin. Mukaan on valikoitunut tällä kertaa ainoastaan miestaiteilijoita, useat heistä jo pitkään maalanneita, Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen konkareita ja akvarellin asiaa jo vuosikymmenet edistäneitä.

Pekka Sinisalon akvarelli

Mukana ovat Kari Asikainen, Veikko Ek, Georgi Genin, Guy Hellström, Vesa Kautto, Harri Kortelahti, Antti Lassila, Matti Lassila, Pertti Lassila, Tuomas Mäntynen, Ulf Nyman, Kimmo Pulli, Risto Puutio, Mika Pyhälampi, Olof Quickström, Pekka Ryynänen, Jussi Seppälä, Pekka Sinisalo, Jussi Suominen, Toivo Tupin, Jorma Wartiovaara, Jarmo Virmavirta ja Matti Visanti.

Risto Puution teos

Aihepiiri on varsin laaja kaupungista maaseudulle, ihmisten toimia ja muotokuvia, yllättävän paljon myös eläinaiheita. Tekniikat vaihtelevat, märkää ja kuivaa, valutusta ja kerrosmaalausta, negatiivista tekniikkaa, kuullotusta, tarkkarajaista, häivyttävää. Voisi varmaan sanoa, että näyttely on varsin kattava näkymä nykyakvarelliin.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi