Talven valoa 4.–16.1.2022

Sirkku Tuominen: 'Pilkillä' (2020)
Liisa Sivénin teos.

Talven valoa on hyvä nimi AKVARTin uudelle näyttelylle, joka tuo talven hienostunutta puhdasta valkoisuutta ja toisaalta kynttilöiden lämpöä pitkään pimeään kauteen. Näyttely on myös osoitus siitä, miten akvarellitaide on kehittynyt AKVART gallerian elinaikana. Taiteilijat ovat Hanna Järvi, Riitta Kärkkäinen, Riitta Lindström, Sirkka Mokko, Leena Paasonen-de Campos, Sinikka Pietilä, Camilla Ramstedt, Hannele Rissanen, Liisa Sivén, Sirkku Tuominen ja Toivo Tupin.

Camilla Ramstedtin akvarelli.

Herkät lumiset maisemat kuvaavat talven eteeristä kauneutta, mutta antavat taustaa myös talven ilolle kelkkamäessä ja pilkkijäällä. On sanottu, että pitkä ja pimeä talvi antaa mahdollisuuden meissä jokaisessa piilevälle sydämen lämmölle ja se tulee hyvin esiin kynttilöiden loisteessa, kodin lämmössä. Valoa tuo myös öinen kuu ja revontulet, eikä metsä ole täysin hiljainen, vaan siellä täällä rapsahtaa oksa hirven liikkuessa.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi