Ilon pisaroita

Hannele Rissanen: 'Vihdoinkin sadetta'

AKVARTin uusi näyttely 18.–30.1.2022 on saanut nimen Ilon pisaroita. Kun on märkää, pimeää, liukasta ja lisäksi vielä korona masentaa, tarvitaan iloa, jotakin, mikä tuottaa edes hetkeksi hyvän mielen, pienen ilon pisaran. AKVARTin näyttely tekee parhaansa saadakseen katsojan hetkeksi hyvälle mielelle. Ja mitkä sitten ovat ilon reseptit. Tietenkin aurinko, aurinkoiset värit, keltainen, pastellisävyt, luonto, kukat. Näyttely on taidemaalari Marja Malin juryttämä, ja mukaan on päässyt peräti neljäkymmentäneljä taiteilijaa.

Hanna Kinnulan akvarelli ’Flamingo’

Näyttely onnistuu siinä, että katsoja tulee todellakin hyvälle mielelle. Saa ikään kuin luottamusta siihen, että vielä koittaa kevät, vielä ovet avautuvat ja vapaudumme rajoituksista. On oikeastaan liikuttavaa nähdä, miten yksituumaisesti jokainen taiteilija on halunnut tehdä katsojan iloiseksi. Ja vaikka taiteilijoita on 44, näyttely on yllättävän harmoninen kokonaisuus. Ilmeisesti ilon etsiminen on vahva innoittaja.

Näyttely on varsin korkeatasoinen, hyväntuulinen, mutta minua kosketti ennen kaikkea se ilo, jonka ilmeisesti pienet afrikkalaispojat kokivat, kun viimein sataa: Hannele Rissasen Vihdoinkin sadetta

Näyttelyn taiteilijat ovat: Leena Frestadius-Huotari, Merja Halminen, Pirjo Hassinen, Sari Hautakangas, Guy Hellström, Hanna Kinnula, Mervi Korhonen, Virpi Koskela, Riitta Kärkkäinen, Helena Kääriäinen, Niina Laitonen, Riitta Lindström, Tellu Markkanen, Kirsi-Marja Myöhänen, Kaija Marjatta Mäenpää, Päivyt Niemeläinen, Kirsti Nyberg, Leena Paasonen-de Campos, Katri Pailos, Terttu Pakarinen, Maija Pasanen, Susanna Pesonen, Ritva Pesonen, Maija Pietilä, Minna Pulli, Roosa Raikaslehto, Hannele Rissanen, Olli Rouhiainen, Oili Saarikko, Marjatta Mau Salmi, Kirsikka Savonen, Eija Seppänen, Tanja Seppänen, Johanna Sipiläinen, Liisa Sivén, Mirja-Liisa Sivula, Sirkka-Liisa Söyrilä, Nelli Tarkoma, Lettu Valkama, Paula Vierikko, Raila Vilpas, Olli Virtalainen, Sirkkaliisa Virtanen ja Liisa Winqvist.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi