Islannin kaipuu

Leena Palonen: ’Fargradalsfjall’

Leena Palosen näyttely Aiheita Islannista AKVART galleriassa (7.-19.9.21) esittelee eksoottista Islantia. Meren, tulivuorten, kuumien lähteiden, laavalakeuksien ja yöttömän yön maa on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen taiteilijaan, joka palaa sinne uudelleen ja uudelleen aina kun se on mahdollista. Rakkaus näkyy myös teoksissa. Värikylläiset vuoret, tuli ja vesi on kuvattu jatkuvasti uudenlaisina, aina yhtä kiinnostavina.

Leena Palonen: ’Eyjafjallajökull’

Yllättävän suuri alue maasta on laavaa, joka myös ahdistaa, sillä laavalakeuteen ei pitkiin aikoihin kasva mitään. Se antaa kokemuksille ja myös taiteelle ristiriitaisia merkityksiä, joiden kuvaaminen mittaa taiteilijan taitoja. Ehkä vaikuttavimmiksi ovat kuitenkin jääneet vuoret, monenlaiset, monin ilmein kuvattuina.

On kiinnostavaa tutustua näyttelyyn, joka paneutuu yhteen aiheeseen perusteellisesti ja esittelee sitä monelta puolelta, monenlaisin tunnelmin. Ehkä näyttely virittää katsojassakin halun tutustua tuohon eksoottiseen maahan.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi