Akvarelleja ajassa

AKVART gallerian uusi näyttely (8. – 20.8.2021) Akvarelleja ajassa tutustuttaa katsojan kahteen kiinnostavaan akvarellistiin. Ritva Rautakoski on kantaa ottava, voimakkaita värejä käyttävä koloristi. Elämän, ihmisten ja luonnon kuvaukset tarjoavat katsojalle esteettistä nautintoa. Kristiina Kostia taas on ottanut teemakseen ajan, vuorokauden ja vuodenaikojen vaihtelut, mutta myös menneisyyden, historian monet kerrostumat. Päähuomio on tunnelmassa, ilman liikkeessä, väreissä tai hiljaisuudessa, jotka tuovat esiin kohteen luonteen.

Kristiina Kostia: ’Syvälle metsään’
Ritva Rautakoski: ’Syyskuun joki’

Akvarelli on taiteen laji, jonka kaikkia mahdollisuuksia ei ole vielä läheskään tutkittu. Jokainen taiteilija voi löytää uudenlaisia tekniikoita, uudenlaisia tapoja käyttää vettä ja väriä. Noita mahdollisuuksia taiteilijat ovat myös ryhtyneet kartoittamaan ja käyttämään. Taiteilijoiden käden jälki on erilainen, mutta yhdessä ne tarjoavat kiinnostavan kokonaisuuden, uuden näkökulman akvarellin maailmaan

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi