Täysin purjein – För fulla seg


Benita Suomi, joka on pitänyt akvarellisteille nk. pankkikorttikursseja, esittelee nyt näyttelynsä, jossa hän on vienyt valutus- ja keinuttelutekniikan vielä pitemmälle. Sivellintä ei tarvita, vaan väri pursotetaan suoraan tuubista, se levitetään suihkuttamalla haluttuun suuntaan, ja sitten maalausalustaa keinutellaan, jotta väri valuu oikeisiin kohtiin.

Benita Suomen akvarelli

Tuloksena on kauniita, hienostuneita ja yllättäviäkin kuvia. Väri liukuu vaivattoman tuntuisesti välillä tummuen ja luo uskomattoman upeita maisemia. Benita Suomen lempiaihe on meri kaikissa sen olomuodoissa, ja meri näyttäytyy sinisenä, vihreänä, punaisena, liilana, tyrskyisenä, kuutamossa, illansuussa. Ranta voi olla kallioinen tai siinä on venesatama. Merellä näkyy soutaja tai silkkiuikkuja, mutta pääosassa on aina meri oikullisena, jännittävänä, tyynnyttävänä.

Erityisen vaikutuksen tekivät teokset Hiekkaranta, Punainen satama ja Myrskyinen ilta. 

Tervetuloa tutustumaan aina kiehtovaan mereen akvarellistin silmin nähtynä.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi