Katse horisonttiin

Maisemamaalauksessa tärkeä kiintopiste on horisontti, joka antaa maisemalle sen selkärangan. AKVART gallerian uusi näyttely Katse horisonttiin (20.4. – 2.5.2021), alleviivaa nimenomaan tätä maiseman tärkeää kohtaa. Mukana on joukko arvostettuja akvarellisteja, Marjaterttu Einiö, Guy Hellström, Helena Hernberg, Helena Ingvall, Anna-Liisa Järviaho, Anna-Mari Karhunen, Riitta Kärkkäinen, Maritta Laitinen, Riitta Lindström, Anja Meri, Sirkka Mokko, Sinikka Pietilä, Hannele Rissanen, Sari Rockas, Tove Sandell ja Toivo Tupin.

Sinikka Pietilän akvarelli

Maalauksissa on unohdettu sivellin. Väri on valutettu paperille suoraan tuubista ja apuvälineinä käytetty suihkepulloa sekä pankkikorttia!? Väri ja vesi tekevät omaa työtään ja väriä on saatettu elävöittää muutamalla tukevalla vesisuihkeella. Pankkikortti apuvälineenä väri on voitu rajata juuri siihen kohtaan kuin maalaus vaatii. Värien elävyys ja vaihtelevuus taas luovat mielikuvia, monenlaisia mielikuvia. Paperia saatetaan luonnollisesti keinutella haluttuihin suuntiin, jotta väri tottelee taiteilijan toiveita. 

Taiteilijat ovat saaneet innoituksen töihinsä Benita Suomelta, joka on pitänyt useita ”pankkikorttikursseja” ja valinnut niistä näyttelyn työt.

Näyttely on elävä ja mielikuvituksellinen ja samalla  harmoninen, innostava kokonaisuus. Jälleen kerran voidaan todeta, miten akvarellinomaisella tekniikalla luodaan huikeita, uskomattomia AKVARELLEJA.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi