Keväinen tuulahdus

Meiltä ja muualta – Härifrån och därifrån -näyttely AKVART galleriassa (2. – 14.3.2021) aloittaa kevään.

Krisse Sulonen: ’Ranua 1’

Mukana ovat Leena Paasonen de Campos, Liisa Sivén, Jukka Sulonen ja Krisse Sulonen. Luvassa on väriä ja monenlaisia kokeiluita. Erityisesti Krisse Sulosen kukat, runsaat ja hehkuvat ja toisaalla hennot ja herkät antavat uskoa pimeän talven ja koronan kourissa eläneille. Liisa Sivénin värikkäät, runsaat kokeilut saavat katsojan hämmästymään: voiko noinkin maalata. Jukka Sulonen on tehnyt laajan sarjan vaikuttavia kaupunkikuvia, joissa erilaiset tunnelmat ja vuorokaudenajat vaihtelevat. 

Leena Paasonen de Campos: ’Kiivetään kukkulalle’

Kaikkein kokeilevin on kuitenkin Leena Paasonen de Campos, joka kertoo saaneensa innoituksen akvarelliin asuessaan Espanjassa. Monista erilaisista innoituksen lähteistä lienee syntynyt myös näyttelyn nimi Meiltä ja muualta. Leena Paasonen de Campos tekee huikeita väri- ja tekniikkakokeiluita ja lienee yksi harvoja akvarellisteja, joka on ottanut yhdeksi päätekniikakseen kollaasit.

Luvassa on siis kevään aurinkoa ja värien juhlaa.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi