Sinistä sinisempi

AKVART gallerian uusi näyttely (9.–22.11.2020) BLUE täyttää lupauksensa. Sininen todellakin elää ja muuntautuu moneksi. Joissakin näyttelyn töissä sininen suorastaan riehaantuu, mutta lähinnä se näyttäytyy rikkautena, syvällisenä ja utuisenakin. Siis varsin kiinnostava näyttely.

Pia Hinttulan akvarelli.

Neljä taiteilijaa, Riitta Halttunen-Sommardahl, Pia Hinttula, Sirkka Mokko ja Benita Suomi, ovat maalanneet hyvin yhteen sointuvat teokset, joista kaikki toteuttavat sinisen erilaisia puolia. Perinteisin on ehkä Riitta Halttunen-Sommardahl, jolla on mukana tyylikkäitä maisemia ja asetelmia. Pia Hinttula taas on hyökännyt suoraan päin abstraktia ja tiristänyt sinisestä suorastaan kapinallisia ilmaisuja. Sirkka Mokon eleettömät, tyylikkäät ja vähin sävyin tunnelmalliset ehkä Lappiin sijoittuvat maisemat tuovat mieleen myös unikuvia. Unikuvia tulee mieleen myös Benita Suomen rohkeista mielikuvitusmaisemista. Hän hallitsee myös kesyttömän meren ja saariston.

Jokainen neljästä taiteilijasta luonnollisesti lähestyy sinistä omasta kokemuksestaan ja tunteistaan, mutta kokonaisuus on paitsi erittäin taitava myös tyylikkään harmoninen.

Taiteilijat ovat alkaneella viikolla jokainen tavattavissa omana päivänään, Benita Suomi tiistaina klo 11-18, Pia Hinttula keskiviikkona klo 11–18, Riitta Halttunen-Sommardahl torstaina klo 11–17 ja Sirkka Mokko perjantaina klo 11–18. Benita Suomi on tavattavissa myös seuraavana maanantaina 16.11. klo 17–20 opettamassa Akvarellikillan kurssilla Rudolf Steiner -koulussa.

Tuula Palmunen-Saari

Julkaistu
Kategoria(t): Blogi